Sanatosi de Sarbatori

#kilograme in plus #sezon rece #dieta #alimentatie #nutritie #ingrasare

Iarna se numara kilogramele in plus? Cum poti evita sa te ingrasi in sezonul rece

Temperaturile tot mai scazute si orele tot mai putine de lumina te invita sa te cuibaresti in pat, la caldura, in fata unui serial captivant, cu rontaielile la indemana. Confortul are insa pretul sau: kilogramele care au tendinta sa se acumuleze fara ca tu sa bagi de seama...

Puloverele largi iti poti ascunde surplusul de greutate pana la sosirea primaverii, dar ulterior te vei gasi in situatia de a demara de urgenta o dieta care sa te scape de neplaceri pana la venirea verii. Ce ai spune insa daca ai preveni "raul", in loc sa il tratezi?

Iata cateva solutii simple care te vor ajuta sa tii kilogramele in plus la distanta pe toata durata iernii, inclusiv in perioada sarbatorilor:

Mananca bine inaintea petrecerilor de sezon

Luna decembrie este presarata cu petreceri de sezon, ticsite cu tentatii periculoase pentru silueta. O modalitate excelenta de a evita sa cazi in capcana mancarurilor nesanatoase este aceea de a nu te prezenta la nicio petrecere fara sa fi savurat o masa copioasa - si sanatoasa - in prealabil. Astfel, iti va fi mult mai usor sa te tii departe de mancarurile grele si de dulciuri.

Nu renunta la exercitiile fizice

Iti vine greu sa te mobilizezi sa iesi la alergat in fiecare zi? Ei bine, in loc sa renunti de tot la miscare in timpul iernii, opteaza pentru alternative mai comode. Poti face sport in intimitatea casei tale - orice forma ar lua el, de la un set clasic de genuflexiuni pana la o portie strasnica de dans.

In plus, daca ai deja un abonament la sala ia-ti un angajament fata de tine insuti sa nu renunti la el, oricat de tentant ar fi sa eviti frigul si umezeala de afara.

Incalzeste-ti bine locuinta

Suna ciudat, dar este cat se poate de adevarat: un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Maastrich a dezvaluit ca pofta de rontaiala scade pe masura ce temperatura ambientala creste! Mai precis, s-a dovedit ca o temperatura de 27oC determina o scadere cu 20% a poftei de rontaieli nesanatoase!

Umple-ti bucataria de alimente sanatoase

Cea mai simpla metoda de a evita consumul de alimente bogate in calorii este sa iti ticsesti bufetul si frigiderul cu produse sanatoase, cu un continut caloric mic. Fructele si legumele trebuie sa abunde, asadar, la fel si variantele degresate ale alimentelor tale preferate (iaurt, lapte etc.).

Sursa foto: ukactive.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului