Sanatosi de Sarbatori

#mentinere greutate #alimente Craciun #greutate #craciun #alimente

7 alimente care te ajuta sa-ti mentii greutatea sau chiar sa slabesti de Craciun

Iti este teama ca de sarbatori kilogramele o vor lua razna, ca de obicei? Iata 7 alimente care te vor ajuta sa iti mentii greutatea sau chiar sa slabesti de Craciun:

Semintele de in

Semintele de in au efect dublu: faina de seminte de in este o sursa minunata de grasimi sanatoase si fibre. Deoarece fibra solubila formeaza un gel atunci cand intra in contact cu apa, digestia dureaza mai mult timp, iar alimentele care contin carbohidrati sunt absorbite mai lent in fluxul sanguin. Acest lucru permite corpului sa utilizeze carbohidratii pentru energie in loc sa ii acumuleze sub forma de grasime.

Ardei rosii

Aceasta leguma este folosita de foarte multe ori cruda, in salate si ajuta la procesul de slabire datorita dozei abundente de vitamina C si de capsinoide. Studiile arata ca, continutul de capsaicina ajuta la activarea modulelor de ardere a grasimilor din corp; in plus, vei obtine o cantitate suplimentara de fibre, care va ajuta sa iti mentii starea de satietate.

Otet

Uleiul de masline pare sa fie preferatul pentru salate si pentru diverse preparate, datorita grasimilor sanatoase care il plaseaza in centrul dietelor mediteraneene. Poti utiliza si otetul, care are o serie de proprietati foarte bune. In studii, soarecii care au mancat extract de otet au acumulat mai putine grasimi corporale decat cei care nu au facut-o. In plus, otetul poate ajuta, de asemenea, la reglarea glicemiei si la impiedicarea acesteia sa creasca dupa mese.

Quinoa

Un studiu din 2011 a descoperit ca animalele ale caror diete au fost completate cu extract de seminte de quinoa aveau o grasime corporala mai mica, greutate mai mica si mancau mai putin decat cele care nu consumau quinoa. De asemenea, aceste seminte sunt bune deoarece contin vitamina E, aminoacizi si fitosteroli.

Lamaie

Toate citricele ajuta la eliminarea tesutului adipos datorita vitaminei C. Poti alege portocale sau lime, aceste citrice tari contin un acid slab care ajuta la stimularea stomacului pentru o digestie optima. Drept urmare, acestea sunt un secret cheie in ceea ce priveste slabirea, in special pentru eliminarea grasimii abdominale.

Fasole

Fasolea ajuta foarte mult la metabolismul energetic datorita continutului bogat in in vitamine B, fibre si proteine. O portie sanatoasa are dimensiunea a unul sau maxim 2 pumni. Fasolea are tendinta de a umple stomacul foarte repede si de a se digera greu, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa consumi cantitati foarte mari.

Scortisoara

Scortisoara, este un condiment versatil. Scortisoara poate ajuta la scaderea glicemiei si la imbunatatirea sensibilitatii la insulina. Acest lucru inseamna ca mai putin zahar ajuns in corp va fi depozitat sub forma de grasime si ca poate ajuta la pierderea in greutate. Poti pune scortisoara in dulciuri si in bauturi si cu siguranta vei obtine o aroma interesanta.

Toate aceste alimente minune pot fi consumate pe tot parcursul anului. Scortisoara face parte chiar din spiritul sarbatorilor de iarna, deci iti va fi foarte usor sa o consumi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului