Sanatosi de Sarbatori

#sanatate #bauturi alcoolice #petrecere #sarbatori #anul nou #cum iti revii dupa betie

Atentie la consumul de alcool de Revelion! 3 bauturi de care nu ar trebui sa abuzezi

Ti-ai propus sa fii vedeta seriiĀ a petrecerea dintre ani? Daca te gandesti sa consumi o cantitate generoasa de alcool cu acest prilej, este indicat sa stii din timp riscurile la care te expui. Afla mai jos care sunt bauturile preferate in noaptea dintre ani, dar care ar trebui consumate cu moderatie!

Bere. Consumata cu moderatie, berea are numeroase beneficii pentru organismul uman. Hameiul, apa si drojdia contin carbohidrati, minerale si vitamine esentiale, iar consumul de bere reduce stresul, contribuie la sporirea densitatii osoase si reduce riscul de afectiuni cardiace si pietre la rinichi. Insa, in exces, berea favorizeaza declansarea afectiunilor pancreatice si a afectiunilor cutanate.

Vin. Vinul rosu contine cantitati importante de antioxidanti care reduc efectele nocive ale radicalilor liberi si care protejeaza organismul uman impotriva cancerului. In plus, antioxidantii din vin regleaza circulatia sangelui si previn formarea de cheaguri de sange, ceea ce reduce riscul de afectiuni cardiace.

Consumat in cantitati mari, vinul, inclusiv cel spumant, preferat de Revelion, isi pierde calitatile benefice. Deoarece contine multe calorii, vinul in exces predispune la obezitate. In plus, ca orice tip de alcool, reprezinta un factor de risc pentru afectiunile cardiace, infarct si pancreatita.

Spirtoase. Ginul, vodca si romul, printre altele, fac parte din categoria bauturilor spirtoase, cunoscute si sub numele de "tarii". Alcoolul din spirtoase, chiar daca nu este diferit de alte tipuri de alcool, ajunge mult mai rapid in sange. Cu cat concentratia de alcool este mai mare, cu atat efectele asupra organismului sunt mai devastatoare, in special asupra ficatului.

Ficatul ajuta la digerarea grasimilor, stocheaza si elibereaza zaharul, produce anticorpi si curata organismul de toxine. In cantitati exagerate, spirtoasele duc la artrita, guta, hepatita si ciroza.


Cum sa iti revii dupa o noapte "grea"

Dormi. Somnul este cel mai bun prieten al tau dupa o noapte in care ai consumat alcool in exces. Ajuta la regenerarea celulara si diminueaza simptomele mahmurelii.

Hidrateaza-te. Dupa o noapte cu alcool in exces, este foarte important sa consumi multa apa, fructe si legume proaspete. De asemenea, bea si mult suc natural de portocale.

Evita cofeina. O ceasca de cafea poate face minuni, insa limiteaza-te doar la atat. In cantitati mari, cofeina deshidrateaza.

Sursa foto: Alcotox.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea