Sanatosi de Sarbatori

#oboseala #sarbatori #epuizare # oboseala de sarbatori

Cum lupti impotriva oboselii din timpul sarbatorilor?

Pregatirea meselor de sarbatori, goana dupa cadouri, curatenia din casa, cautarea rochiei ideale pentru Revelion, petrecerea de sfarsit de an de la serviciu si alte activitati specifice acestei perioade te pot epuiza. Uneori, ramai fara energie pana la pranz si nu visezi decat un pat mare in care sa dormi pana a doua zi. De aceea, este cazul sa iei masuri si sa faci fata sarbatorilor cu optimism si buna dispozitie.
 

Pastreaza timp si pentru tine
 

Daca simti ca oboseala te darama si nu poti duce la bun sfarsit nicio indatorire , este recomandat sa-ti pui in ordine prioritatile. Nu trebuie sa stai pana la sfarsitul petrecerii de la serviciu, pentru ca a doua zi sa fii epuizata. Poti pleca mai devreme cu o ora si poti dormi mai mult.

Te-ai gandit la un meniu bogat pentru masa de sarbatori si ti-ai invitati toti prietenii si rudele apropiate la petrecere, dar pregatirea bucatelor cade in seama ta. Nu trebuie sa te simti prost daca iti rogi invitatii sa vina cu cate un fel de mancare. In acest mod, ei vor manca exact ce le place, iar tu vei economisi timp pentru tine. O fuga la spa sau la un salon in preajma sarbatorilor iti poate reincarca bateriile.

In loc sa cumperi cadouri pentru toate rudele, organizeaza o "tombola". Fiecare extrage un biletel cu numele altei persoane si ii cumpara un cadou. In acest fel, cheltuiesti mai putini bani, nu alergi dupa zece cadouri, ci doar dupa unul, si nu-ti faci griji ca cineva drag va ramane fara dar.
 

Dormi cel putin opt ore
 

In general, te ocupi de tot ce iti trebuie pentru sarbatori dupa serviciu, de aceea munca ta se poate prelungi pana tarziu in noapte. Organizeaza-te in asa fel incat sa nu trebuiasca sa depui acest efort. Nu manca imediat inainte de culcare, deoarece o masa imbelsugata seara iti poate pica greu la stomac, iar apoi nu poti dormi bine.
 

Consuma alimente sanatoase
 

Daca mananci dezordonat si nu te hidratezi suficient, corpul tau nu va avea energia necesara pentru a face fata avalansei de treburi . Incepe-ti ziua cu un mic dejun bogat in fibre (cereale si fructe). Evita pe cat posibil sa bei lichide indulcite sau cafea. Nu sari peste mese; egumele si alimentele bogate in proteine te energizeaza si te revigoreaza.
 

Nu confunda "a fi ocupat" cu "a fi activ"
 

In perioada sarbatorilor, unele persoane tind sa leneveasca. Mananca, dorm, iar mananca, se uita la televizor etc. Problema nu trebuie abordata astfel. Este recomandat sa fii o persoana activa si sa faci miscare. Cateva exercitii dimineata iti vor da un tonus vioi, muschii vor fi pusi la treaba, iar pana la sfarsitul zilei nu te vei simti obosita.
 

Poarta incaltari confortabile
 

Cumparaturile interminabile, statul la coada la plata ultimelor facturi din acest an, asteptatul autobuzului in statie vor fi mult mai usoare daca porti incaltari confortabile.

Tocurile iti vor obosi picioarele, iar dupa o zi de alergatura abia daca vei mai avea energie sa ajungi acasa.
 

Consuma alcool cu moderatie
 

Bauturile alcoolice actioneaza ca un sedativ asupra sistemului central nervos si, consumate in exces, iti vor provoca dureri de cap si moleseala cateva ore bune. Daca bei alcool inainte de culcare, poti avea insomnii, iar a doua zi te vei simti mahmura.

Daca faci cateva schimbari in stilul de viata, nu te vei confrunta atat de des cu oboseala in perioada sarbatorilor.


Sursa foto: drdeclutterblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea