Sanatosi de Sarbatori

#anxietate #stres #relaxare #combaterea stresului

Cum sa iti pastrezi calmul de Craciun

Craciunul este o sarbatoare asteptata atat de cei mici, cat si de cei mari. Este o perioada plina de veselie si intalniri cu intreaga familie. Insa, chiar si in aceste conditii pot aparea situatii stresante, care pun nervii la incercare.

De Craciun, familiile petrec mai mult timp impreuna, in casa, copiii sunt foarte activi si isi doresc sa se joace, bradul de Craciun trebuie decorat, cadourile cumparate si impachetate, iar mancarea de sarbatoare trebuie gatita.

Nu este de mirare ca in aceasta perioada pot aparea si scantei. Craciunul este si una dintre cele mai stresante sarbatori, cu un impact major asupra familiilor. Asigura-te insa ca acest Craciun nu iti va ramane in amintire doar pentru momentele tensionate.
 

Iata ce sa faci pentru a-ti pastra calmul de Craciun:


Daca in trecut ai avut probleme sau discutii aprinse cu anumiti membri ai familiei incearca sa le rezolvi inainte de Craciun. Intalneste-te cu ei si discuta despre problemele voastre. Incercati astfel sa aveti parte de sarbatori linistite si sa lasati cearta deoparte.

Organizeaza din timp ziua de Craciun si imparte sarcinile care trebuie realizate. Nu incerca sa rezolvi singur toate problemele si treburile gospodaresti. Discuta cu toti membrii familiei si roaga-i sa te ajute.

Discuta planurile tale impreuna cu intreaga familie, inclusiv cu cei mici. Incearca sa le captezi atentia si sa ii faci sa inteleaga importanta acestei sarbatori. De asemenea, dup fiecare sarcina indeplinita, ofera recompense.

Stabileste o ora fixa pentru masa de Craciun . In acest fel te vei asigura ca vei fi la masa cu intreaga familie si ca nu va trebui sa astepti si alte persoane. Asigura-te ca nu vei petrece prea mult timp cu persoane din familie cu care nu te intelegi prea bine.

De asemenea, incearca sa nu consumi prea mult alcool. Consum de alcool in exces nu este niciodata o idee buna pentru rezolvarea problemelor.

Organizeaza o plimbare pentru mici, care se pot plictisi sa stea intreaga zi la masa alaturi de cei mari. Dupa o scurta plimbare in aer liber , toata lumea se va simti mai bine, mai energica, iar momentele tensionate vor disparea.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea