Sanatosi de Sarbatori

#craciun #stres #anxietate

Cum sa scapi de stresul si anxietatea specifica Sarbatorilor de Iarna

Perioada sarbatorilor este probabil una dintre cele mai fericite din an, dar si o posibila sursa de stres si anxietate. Conflictele din familie sau cumparaturile reprezinta doar varful icebergului stresului si anxietatii. Insa, daca inveti cum sa gestionezi lucrurile si scapi de ele, nu iti mai ramane decat sa te bucuri, asa cum se cuvine, de sarbatori. Iata cateva solutii pentru a fi fericit in sezonul sarbatorilor, si nu numai.

Rezerva-ti timp suficient pentru dormit

Nu este un secret faptul ca organismul are nevoie de odihna si, daca nu reusim sa dormim suficient, pot aparea simptome neplacute. Somnul adecvat (cel putin sapte ore pe noapte) iti reincarca bateriile pentru ziua urmatoare si ofera sistemului nervos posibilitatea se se reseteze. Lipsa somnului poate duce la anxietate, scaderea imunitatii, obezitate, hipertensiune arteriala, boli de inima, diabet si nu te ajuta deloc sa faci fata stresului.

Hraneste-te adecvat

O dieta saraca in elementele nutritive de care organismul are nevoie pentru a functiona la maximul sau potential nu ajuta la gestionarea stersului, dimpotriva! De aceea, in perioadele stresante, cum sunt sarbatorile, este important sa te alimentezi adecvat si chiar sa apelezi la suplimente ca magneziu, zinc si ulei de peste. Magneziu ajuta la relaxarea muschilor si la scaderea anxietatii, zincul stimuleaza sistemul imunitar in lunile mai reci, iar uleiurile omega 3 din uleiul de peste sunt antiinflamatoare puternice care creeaza senzatia generala de bunastare.

Fii caritabil

Sarbatorile de iarna reprezinta momentul ideal pentru a face acte de caritate care sa te te ajute sa te simti mai bine si sa reduci stresul si anxietatea. Ajutandu-i pe cei din jur te ajuti pe tine insuti, pentru ca starea de bine pe care o ai cand daruiesti iti amelioreaza sanatatea, scade stresul si reduce durerea fizica.

Rezerva-ti momente de relaxare

Deseori, in mijlocul grabei sezoniere, uitam de propria sanatate si de momentele de destindere. Fa-ti timp pentru o rutina zilnica de relaxare, chiar si pentru numai 15 minute. Poate fi vorba despre o sedinta de yoga, o ceasca de ceai din plante, o carte buna sau o plimbare prin natura. Orice moment placut si in care te simti bine este binevenit pentru a-ti reincarca bateriile si a face fata mai bine stresului.

Stabileste-ti prioritatile si nu cauta sa rezolvi toate lucrurile

Daca te lupti cu anxietatea este foarte posibil sa ai probleme legate de controlul lucrurilor. Cand lista de activitati devine coplesitoare este momentul sa te opresti si sa faci o evaluare. Stabileste care sunt activitatile prioritare si ocupa-te de acestea.

Cumpara cadourile online

Pentru a scapa de aglomeratie si drumuri, poti cumpara cadourile online. Astfel poti profita de reducerile de sezon sau de Black Friday si chiar poti trimite darurile, frumos ambalate, destinatarilor.

Comanda produsele alimentare online

Profita de ofertele de sarbatori si in domeniul alimentar si umple-ti cosul electronic cu orice ai nevoie, de la legume si fructe proaspete, pana la produsele de curatare. Timpul inseamna bani, asa ca fa-ti cumparaturile alimentare online si relaxeaza-te in restul timpului care iti ramane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului