Sanatosi de Sarbatori

#leacuri mahmureala #sarbatori #mahmureala #remedii antimahmureala #cum sa scapi de mahmureala

Petrecere frumoasa, fara dureri de cap. 5 leacuri contra mahmurelii

O persoana petrece, in medie, aproape un an din viata cu dureri de cap si senzatie de greata provocate de excesul de alcool, arata un studiu din Marea Britanie. Efectele bauturii pot fi insa contracarate.

Mesele de Sarbatori sunt stropite din belsug cu alcool. Romanii beau in perioada care trece de la Craciun si pana la Sfantul Ion o cantitate de 30-40 de milioane de litri de vin si aproximativ 3,5 milioane de litri de tarie, scrie adevarul.ro. Asta inseamna cu 50% peste media obisnuita, deci, e de la sine inteles de unde provine si starea de rau. Din fericire, exista si 25-30% dintre consumatori care ar fi rezistenti la mahmureala, conform unui studiu realizat la Universitatea din Boston. Restul, insa, trebuie sa caute remedii.

Zeama de varza

Zeama de varza e trucul cel mai cunoscut cand vine vorba despre mahmureala. Si cum butoiul cu varza e nelipsit din casele romanilor la ora asta, leacul e la indemana. Bacteriile pe care le contine zeama de varza favorizeaza digestia. E bine sa bei cam o cana de zeama de varza la doua-trei ore.

Ceai de busuioc

N-a trecut inca preotul cu sfintitul caselor, dar o ramurica de busuioc tot ai pe la o icoana. Deci, pune-o intr-un ibric cu apa fiarta si fa-ti un ceai. Ajuta la digestie si iti relaxeaza muschii abdominali, scapandu-te de durere. Bea doua cani de ceai si esti ca nou.

Suc de mandarine

Si mandarinele, fructe de sezon, se afla acum in casa oricui, asadar, stoarce cateva mandarine si bea un pahar cu acest suc natural. Este acru si va elimina senzatia de greata. In plus, fibrele pe care le contine vor stimula digestia. Bea sucul dimineata, inainte de micul dejun.

Cafeaua cu sare

Un leac probat este cafeaua neaga, tare, cu sare. Prepara un expresso si, in loc de zahar, pune-i o lingurita de sare. Gustul nu e usor de suportat, insa se pare ca eficienta acestui leac este nemaipomenita.

Ceapa pe frunte

Poate ca n-o sa mirosi chiar apetisant dupa un astfel de leac, dar la starea de rau pe care o ai dupa mai multe pahare de bautura parca merita. Se spune ca daca tai o ceapa la jumatate si iti freci cu ea fruntea iti revii ca prin minune.

Sursa foto: naturallyhealthytips.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea