Toata lumea isi doreste sa prepare cozonaci perfecti de Craciun. Cu toate acestea, secretul prepararii celui mai bun cozonac sunt ingredientele. Cu cat acestea au o calitate mai buna si sunt mai naturale, cu atat cozonacul va iesi mai bun.
Pentru ca aluatul sa iasa pufos si sa aiba gustul dorit, este important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Prin urmare, ouale trebuie scoase din frigider inainte de a te apuca de prepararea cozonacului, pentru a avea timp sa se incalzeasca. La fel, laptele trebuie sa fie incalzit, pentru a mentine aluatul cald.
O alta recomandare este urmatoarea: freaca ouale cu putina sare inainte de a le adauga in aluat. Sarea va spori culoarea galbenusului, iar cozonacii vor fi mai frumosi.
Un alt lucru important pe care trebuie sa-l faci cand framanti cozonaci este sa te asiguri ca este cald in bucatarie. Si sa mentii temperatura calda pana cel putin in momentul in care ultimul cozonac intra in cuptor.
Aceste detalii, aparent nesemnificiative, sunt cele care fac diferenta inter un cozonac pufos si unul care nu s-a dospit suficient.