Sanatosi de Sarbatori

#oua cozonac #cozonac

Sarbatori linistite, fara probleme digestive! Ce trebuie sa faci pentru a le ocoli

Toata lumea isi doreste sa prepare cozonaci perfecti de Craciun. Cu toate acestea, secretul prepararii celui mai bun cozonac sunt ingredientele. Cu cat acestea au o calitate mai buna si sunt mai naturale, cu atat cozonacul va iesi mai bun.

Unul dintre cele mai importante ingrediente, care se pun in aluat, sunt ouale. Ouale folosite trebuie sa fie de gaina. Daca nu ai o sursa de unde sa cumperi oua de gaina de tara, alege oua din comert care provin de la gaini crescute la sol.

Pentru ca aluatul sa iasa pufos si sa aiba gustul dorit, este important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Prin urmare, ouale trebuie scoase din frigider inainte de a te apuca de prepararea cozonacului, pentru a avea timp sa se incalzeasca. La fel, laptele trebuie sa fie incalzit, pentru a mentine aluatul cald.

O alta recomandare este urmatoarea: freaca ouale cu putina sare inainte de a le adauga in aluat. Sarea va spori culoarea galbenusului, iar cozonacii vor fi mai frumosi.

Un alt lucru important pe care trebuie sa-l faci cand framanti cozonaci este sa te asiguri ca este cald in bucatarie. Si sa mentii temperatura calda pana cel putin in momentul in care ultimul cozonac intra in cuptor.

Aceste detalii, aparent nesemnificiative, sunt cele care fac diferenta inter un cozonac pufos si unul care nu s-a dospit suficient.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului