Sarbatori cu stil

#situatii stanjenitoare #cadouri sarbatori #sarbatori

Cum sa faci fata situatiilor stanjenitoare care apar de Sarbatori

Sarbatorile de sfarsit de an sunt un moment pe care multi dintre noi il asteptam cu nerabdare pentru a ne bucura de succesele de peste an sau poate doar de faptul ca am trecut cu bine peste anumite incercari, pentru a impartasi cu familia si prietenii daruri, dar si zambete. Totusi, asta nu exclude anumite situatii stanjenitoare care pot aparea in cele mai nepotrivite momente. Iata cateva sfaturi despre cum poti evita astfel de situatii.

 

Ai primit un cadou de la o persoana careia tu nu i-ai cumparat nimic

Aceasta poate fi o situatie deosebit de jenanta, dar care poate fi evitata cu usurinta. Atunci cand iti faci cumparaturile de Craciun si alegi cadourile pentru familie si apropiati, cumpara cateva lucruri in plus. Poate fi orice, de la cutii de bomboane sau lumanari parfumate, decoratiuni Craciun sau agende pentru anul viitor. Avand la indemana cateva mici cadouri, eviti sa fii pus in situatia de a primi un cadou fara sa ai ceva de oferit.

Ai primit un cadou care nu iti place

Regulile politetii te obliga sa nu iti arati in mod deschis sentimentele in astfel de situatii, asadar, chiar daca ai primit un cadou care nu este pe placul tau, nu uita sa iti arati recunostinta pentru gest in sine. Daca este vorba de cineva apropiat sau cineva din familie, ai putea incerca sa ii spui intre patru ochi ca darul pe care l-ai primit nu se potriveste cu personalitatea ta sau ca mai ai ceva similar. Multe persoane pastreaza bonurile de la multe dintre cadourile cumparate de Craciun, asa ca e posibil sa ai posibilitatea sa il returnezi si sa alegi altceva care iti place.

Dar din dar se face Rai

Unele dintre cele mai stanjenitoare situatii sunt legate de darurile care ajung sa fie facute cadou altor persoane. Asadar, daca primesti un cadou care nu iti place, nu il poti returna la magazin, dar il pastrezi cu intentia de a-l face cadou unei alte persoane, ai grija, inainte de toate, sa il pastrezi in conditii optime, impreuna cu un biletel pe care sa scrii de la cine si cu ce ocazie l-ai primit. In acest fel il poti darui unei alte persoane care il va aprecia mai mult, daca este dintr-un alt cerc de prieteni sau apropiati fara nicio legatura cu persoana de la care l-ai primit initial. Cu putina atentie, astfel de gafe pot fi evitate.

Rudele care se baga prea mult in viata ta personala

Chiar daca anul acesta, din cauza situatiei sanitare, reuniunile de familie vor fi mult mai restranse, este posibil sa nu scapi de conversatia jenanta cu matusa mai in varsta care vrea sa stie prea multe detalii despre casnicia ta sau despre motivele pentru care inca nu ai inca un sot. Cea mai simpla modalitate de a iesi din astfel de situatii neplacute este sa nu le iei foarte in serios. Putin umor te va ajuta sa scapi de intrebarile incomode, fara a fi lipsit de politete.

Subiecte de discutie nepotrivite

Indiferent ca este vorba despre o masa in familie sau o reuniune Zoom cu prietenii, evita anumite subiecte care, invariabil, incing spiritele. Asadar, nu deschide niciun subiect care poate duce la discutii aprinse despre politica, conspiratii mondiale, religie, aspect fizic etc. Oricat de politicoase ar fi persoanele care participa la astfel de conversatii, cineva se va alege cu egoul ranit. Daca inevitabilul s-a produs, incearca sa redirectionezi discutia catre alte subiecte mai placute si mai putin susceptibile sa ridice tensiunea vreunui apropiat.

Chiar daca de unele situatii stanjenitoare nu poti scapa, pentru ca nu poti controla intotdeauna totul, incearca sa treci peste ele cu zambetul pe buze si sa iti amintesti ca de Craciun, mai mult ca niciodata, e bine sa fim mai ingaduitori, inclusiv cu noi insine.

Sursa foto: Unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele