Casa de Craciun

#decoratiuni iarna #decoratiuni craciun #decoratiuni

3 decoratiuni superbe pe care le poti face chiar tu

Vremea recea s-a instaurat in toate drepturile ei, ceea ce te poate descuraja sa mai participi la activitati in aer liber si sa iti doresti sa petreci mai mult timp prin casa, la caldura. Acest lucru nu inseamna, insa, ca nu te poti distra de minune in timp ce te delectezi cu o cana cu cacao fierbinte si pregatesti decoratii de Craciun.

Iti prezentam trei proiecte de decoratiuni de Craciun superbe care sa te inspire si sa iti ofere timp placut petrecut in casa. Sunt usor de realiza, nu costa mult si le poti face chiar tu.

Fulgi de zapada din carlige de rufe

Acesti fulgi de zapada versatili si stralucitori sunt incredibil de usor de realizat si, totodata, extrem de spectaculosi. Vei dori sa faci cat mai multi pentru a-i afisa peste tot, inclusiv pentru a-i folosi ca podoabe pentru bradul de Craciun. Ii mai poti utiliza pentru a realiza ghirlande pe care sa le agati de mantaua semineului sau de corniza, sau chiar ca sa impodobesti si mai festiv darurile de sub brad.

Pentru a-i realiza ai nevoie de vopsea alba, cate 8 carlige de rufe de dimensiuni normale si cate 8 mini carlige de rufe pentru fiecare fulg, lipici si sclipici. Incepe prin a demonta carligele si minicarligele, lipeste bucatile obtinute cu lipici obtinand 2 stelute (una mare si una mica) si lasa-le la uscat timp de o ora. Vopseste-le in alb si, dupa uscare, aplica si sclipiciul. Cand s-au uscat foarte bine, lipeste fulgul mic peste cel mare.

Sat in miniatura de Craciun

Perioada sarbatorilor de Craciun este momentul cel mai potrivit pentru a realiza casute si sate, insa nici unul nu va arata atat de spectaculos ca acesta care aminteste de un terariu de Craciun. Cea mai mare piesa a acestei decoratii este si cea mai scumpa (acvariu sau cutia), dar ea are avantajul ca se poate refolosi in fiecare an pentru a realiza un nou minisat de sarbatoare. Vei mai avea nevoie de una sau mai multe casute, un felinar, un spalator de sticle alb sau verde, zapada artificiala, beculete si orice altceva crezi ca ar mai fi portivit pentru satul tau de Craciun. Odata ce ai strans toate materialele necesare, nu iti ramane decat sa iti folosesti creativitatea si sa te joci cu ele.

Coroana de iarna

Coronita aceasta delicata poate fi expusa in interiorul sau in exteriorul casei, avand un efect uimitor. Poti folosi o coronita de Halloween pe care sa o vopsesti cu doua straturi de vopsea alba. Cand al doilea strat de vopsea este inca umed, pulverizeaza zapada artificiala si sclipici - astfel se vor fixa mai bine. Urmeaza sa lipesti cateva conuri de brad mici si cateva fructe uscate si sa pulverizezi din nou zapada artificiala si sclipici. Pasarile rosii sunt cele care vor completa in modul cel mai festiv coronita ta decorativa de iarna. Nu uita de cuib si de doua - trei oua mici realizate din poliestiren pe care sa le pui in cuib!

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea