Casa de Craciun

# ghirlande creative #ghirlande #amenajare casa #craciun #decorare casa

5 ghirlande creative pentru decorarea casei de Craciun

Craciunul este aproape iar magazinele sunt deja pline cu decoratiuni specifice sezonului. Daca iti doresti sa-ti decorezi casa cu ghirlande pecare sa le creezi chiar tu, vei avea, cu siguranta, de unde sa te inspiri si sa alegi ceea ce ai nevoie. Iata cinci idei de decorare a casei cu ghirlande unice.

1. Pinguinii pe partia de zapada pentru balustrada

Daca ai o casa cu etaj profita din plin pentru a decora balustrada cu ghirlande. In locul clasicelor ghirlande care imita crengile de brazi, creeaza o ghirlanda care sa te duca cu gandul la o partie de schi. Tot ce trebuie sa faci este sa imbraci balustrada cu un strat de zapada artificiala si sa cumperi pinguini de diferite marimi si culori, pe care sa-i lipesti pe toata lungimea acesteia.  Pentru un pls de efect, poti decora balustrada cu luminite, fie astfel incat acestea sa reprezinte una dintre marginile partiei, fie le poti aseza sub stratul de zapada artificiala pentru o lumina difuza.

2. Ghirlanda comestibila din omuleti de turta dulce

Cine nu iubeste turta dulce? Aceasta este cel mai apreciat desert din periada Sarbatorilor de Iarna. Coace acasa propriile turte dulci, in formele dorite (braduti, omuleti, case, sau alte forme specifice sarbatorii, avand grija ca in fiecare dintre acestea sa formezi o gaura prin care sa le poti lega apoi cu panglica. Poti da gauri in aluat cu ajutorul unui pai, astfel incat acestea sa fie egale si sa nu fie inestetice. Infasoara apoi turtele dulci pe o sfoara, la distante egale intre ele si decoreaza pomul de Craciun cu ajutorul acestora.

3. Ghirlanda supradimensionata cu tematica de Craciun

Sigur ai vazut cel putin o data in viata traditionala planta Ilex, care face furori in jurul Sarbatorilor de Iarna. Planta cu fructe mici, rosii si frunze verzi, ascutite si lucioase, a devenit extrem de populara in ultimii ani. Creeaza chiar tu un decor de poveste inspirat din frumusetea acestei flori. Ai nevoie doar de hartie decorativa, colorata, in nuante de verde inchis, verde deschis si rosu. Pe langa acestea mai ai nevoie de sarma, pistol de lipit si forme pentru frunze, pe care le gasesti pe internet. Taie frunzele la dimensiunile dorite si lipeste-le intre ele astfel incat sa obtii o ghirlanda. Din hartia rosie creeaza bobite care sa semene cu fructele plantei si lipeste-le de ghirlanda. Acum nu iti ramane decat sa te bucuri de o priveliste unica.

4. Ghirlanda din sferturi de farfurii sub forma de brad

Pentru a realiza aceasta ghirlanda ai nevoie de farfurii de carton sau plastic, de foarfeca si de mici decoratiuni pe care le vei lipi cu ajutorul unui pistol de lipit. De asemenea, vopseaua verde nu poate sa lipseasca. Se taie farfuriile in sferturi si se picteaza cu vopsea verde pe ambele parti. Dupa ce se usuca se decoreaza dupa preferinte cu beteala si bucatele de hartie colorata care sa tina locul beculetelor sial globuletelor. Se insira brafudii obtinuti pe o funie si se decoreaza orice parte a casei doresti. Cel mai bine stau insa pe usa, unde contrastul este foarte mare. 

5. Ghirlanda formata din manusi mici, tricotate cu motive de sarbatoare

Pentru cei care stiu sa tricoteze, o ghirlanda creata din manusi de dimensiuni mici, decorative, va deveni fara indoiala centrul atractiei. Ai nevoie de materiale de tricotat cu fire albe, rosii, versi si orice alte nuante doresti. Creoseteaza micile manusi prinde-le intre ele cu ajutorul unei funii. Pentru ca manusile sa aiba un plus de efect decoreaza-la cu motive traditionale de Craciun. Acestea sunt perfecte pentru a decora semineul sau chiar pomul de Craciun.

Surse foto: amazinginteriordesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea