Casa de Craciun

# bucatarie craciun #amenajare bucatarie #craciun

5 moduri de a-ti decora bucataria de Craciun

Se apropie cea mai frumoasa perioada din an, cea a sarbatorilor de iarna. Stii deja cum va arata bradul pe care il vei impodobi, ai scos cutiile cu ornamente pe care le-ai pastrat din anii trecuti, ai in plan un decor spectaculos pentru living, ai pregatit si ornamentele pe care le vei pune la intrare, dar nu uita de bucatarie. In perioada Craciunului, bucataria devine una dintre zonele preferate din casa. Iata cateva moduri festive in care iti poti decora bucataria de Craciun.

Bucatarie complet alba

De Craciun, bucataria se transforma in una dintre zonele din casa preferate, dar acest lucru nu presupune ca va trebui sa decorezi si aceasta incapare din casa in traditionalele culori rosu, alb sau verde. Intr-o bucatarie complet alba, te poti juca putin cu cateva contraste de verde, de exemplu. Foloseste ghirlande, cornonite de brad sau chiar brazi in miniatura pentru a sparge albul uniform si a adauga in acelasi timp, aerul festiv.

Ghirlanda de Craciun in bucatarie

In cazul in care ai o bucatarie cu geamuri mari, atunci decorul pentru Craciun este simplu de facut, dar va arata spectaculos. Alege varianta de a decora ferestrele de la bucatarie cu o ghirlanda verde, pe care sa o prinzi in jurul acestora. Din loc in loc pune si cateva accente rosii, cum ar fi niste fundite sau floarea Craciunului. Tot in decorul bucatarie, agata cateva panglici rosii sau, de ce nu, aurii si pune si un cos mare cu mere, pentru a completa tabloul feeric de Craciun.

Bucatarie in stil rustic complet alba

Intr-o bucatarie decorata in stil rustic, accentele festive pot fi adaugate in cateva locuri esentiale. Daca ai o bucatarie rustica complet alba, in care dulapul vintage cu vitrina este piesa centrala atunci agata de butonii usilor coronite de brad. O bucatarie in stil rustic se bazeaza cel mai probabil pe multe obiecte colectionate de-a lungul timpului, asadar nu este necesar sa incarci si mai mult decorul cu prea multe ornamente.

Bucatarie cu colectie de arta

O bucatarie care arata impecabil poate capata putin aer festiv cu ajutorul unor elemente de decor simple. Prinde la ferestrele din bucatarie coronite de brad impodobite pentru Craciun, decoreaza cu panglici de catifea rosie si cu doua ghivece de rozmarin verde pe care le poti aseza in dreptul geamului. Colectia de arta din bucatarie este astfel pusa in valoare de un decor de Craciun simplu si rafinat care nu va face ca tablourile sa ramana in planul secund.

Bucatarie in alb si negru de Craciun

O bucatarie decorata in alb si negru face decorul sa para sobru, uneori chiar rece. Pentru Craciun poti adauga cateva elemente care vor transforma bucataria decorata in alb si negru intr-un loc cu adevarat primitor, din casa ta. Foloseste o panglica in culori vesele pentru a prinde de dulapul principal din bucatarie o coronita de brad, care va raspandi parfumul sau in toata incaperea. Foloseste pentru restul camerei plante verzi ca sa adaugi mai multa prospetime in decor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului