Casa de Craciun

# pasla # decoratiuni pasla #craciun

5 ornamente de Craciun din pasla pe care le poti crea alaturi de copii

Sarbatorile de iarna sunt tot mai aproape. Copii sunt deja mai liberi, mai putin aglomerati cu teme si proiecte scolare. Afara este din ce in ce mai rece, deci petrecem  vrand nevrand mai mult timp in casa. In aceste conditii ne putem bucura de mai mult timp de calitate alaturi de cei mici, cum altfel decat realizand decoratiuni de Craciun. 

In randurile urmatoare iti propun sa descoperi cateva idei de ornamente pe care le poti confectiona alaturi de prichindei. Fie ca sunt mici de varsta gradinitei, fie ca sunt in prag de adolescenta cu siguranta se vor bucura de aceasta experienta. Cu acest prilej vei petrece timp de calitate alaturi de cei dragi, vei crea amintiri memorabile si de ce nu daruri pentru apropriati!

Ca sa duci treaba la bun sfarsit vei avea nevoie de cateva lucruri simple: un set de cusut,  foi de pasla de diferite culori, panglica, ata de diferite culori, foarfeca, si margele decorative. Daca ai aflat si necesarul de materiale, sa purcedem la treaba.

 

Decoratiuni simple si distractive

Ornamentele handmade sunt extrem de populare, dar sunt si simplu de realizat. Pentru a le confectiona ai nevoie de o hartie din pasla A4 alba si rosie, ac, ata rosie, o panglica rosie, o foarfeca, un creion. Deseneaza pe pasla alba braduti si stelute. Decupeaza-le pe forma, coase marginile cu ata rosie. Prinde decoratiunile de panglica. Foloseste bucata din pasla rosie pentru a realiza buline decorative. Prinde-le cu lipici de formele deja decupate...si gata! Sarcina este una placuta si poate fi realizata alaturi de cei mici. Prinde ghirlanda astfel confectionata intr-un loc de cinste!

 

Ornamente tematice de Craciun

Elfii, globuletele si decoratiunile in forma de turta dulce sunt extrem de populare in aceasta perioada. Vestea buna este ca poti realiza astfel de ornamenta acasa, impreuna cu cei mici. Ai nevoie de ata rosie si alba - ca acestea sunt culorile specifice - foi de pasla  (rosie, alba, maro si verde), foarfeca, ac si putina vata. Poti decupa diferite forme: globuri, clopotei, stelute, turte dulci! Ai grija sa croiesti cate doua perechi, astfel vei crea ornamente tridimensionale. Coase marginile si spre final, umple-le cu putina vata, ca decoratiunile sa capete volum. Lasa imaginatia sa se dezlantuie si decoreaza fiecare ornament asa cum iti place. Cei mici pot crea snururile de ata in culori alb si rosu. Poti sa le atarni in brad, vei observa cata satisfactie le va produce!

 

Ornament bufnita in cuib

Cei mici sunt atrasi de pasari, animale, deci ornamentele bufnita atarnate in bradul de Craciun cu siguranta ii va incanta. Pentru un astfel de kraft ai nevoie de cateva fibre, ce imita paiele. Cu siguranta le vei putea achizitiona din magazinele te tip Art&Kraft, Foi de pasla de diferite culori, o foarfeca si mult lipici. Descopera un model de bufnita, nu foarte mare, contureaza-l pe pasla alba  si decupeaza-l. Repeta operatiunea de mai multe ori. Lipseste sabloanele pana bufnita va avea capata o oarecare grosime, dar numai mare de 0.5cm. Creaza, tot din pasla colorata, ochii, aripile si nasul, astfel bufnita va avea un aer mai real. Fa-i loc in cuib si gata! Mica pasare este pregatita sa il intampine pe Mos Craciun.

 

Globuri pentru brad cu motive stilizate

Pentru aceste decoratiuni ai nevoie de cateva globuri rotunde din bumbac, cu siguranta vei gasi gogoloaiele sferice in magazinele de creatie, ata de diferite culori si ace de cusut. Ca prichindeii sa poata lucra in siguranta, achizitioneaza ace din plastic de la raionul special. Operatiunea este simpla, si nu necesita decat imaginatie si putina indemanare. Poti crea fulgi de zapada, cercuri, triunghiuri sau alte forme geometrice simple. In final nu uita sa confectionezi si sistemele de prindere... tot din ata. In acest an poti decora bradul cu globuri prietenoase create de tine si prichindeii neastamparati!

 

Ornamente unicorn colorat

Nu exista nicio indoiala ca toate fetitele adora unicornii! Sunt adorabili, simpatici, haiosi, iar realizarea lor este o sarcina extrem de placuta. Ca si in cazul celorlalte decoratiuni ai nevoie doar de foi de pasla de diferite culori, ata, lipici, cateva margele decorative, multa imaginatie si ceva indemanare! 

Indiferent de modelul ales, te vei bucura de momente extrem de placute alaturi de cei mici, in plus ai ocazia sa le dai o lectie pretioasa de creativitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare