Casa de Craciun

# decoratiuni pom craciun #amprenta maini #decoratiuni #copii

Ai copii? Cum sa creezi decoratiuni unice cu amprente

Daca ai copiii, vor fi incantati de aceasta idee de decoratii de Craciun cu amprenta mainii lor. Pe langa faptul ca este cat se poate de originala si haioasa, decoratia va pastra pentru totdeauna amprenta mainii lor si, totodata, realizarea ei va garanteaza timp de calitate petrecut impreuna. Iti vom explica in continuare cum sa creezi impreuna cu cel mic, propria decoratie de Craciun, cu amprenta, din aluat sarat de casa.

De ce ai nevoie pentru a realiza decoratia cu amprenta

Pentru aceasta decoratie haioasa si inspirata, ai nevoie de 2 cani de faina, 1 cana de sare, 1 cana cu apa calda, colorant alimentar, facalet, un creion sau un pai, o panliga festiva si un bol.

Cum se procedeaza pas cu pas

Urmeaza pas cu pas intructiunile simple care urmeaza pentru a realiza propriile ornamente amprenta pentru Craciun. Realizarea acestor decoratii ar trebui sa nu va ia mai mult de 30 de minute, dar veti avea nevoie de trei ore pentru coacerea lor.

Pasul 1 - faceti aluatul cu sare

Aluatul cu sare se obtine combinand faina, sarea si apa. Framanta totul foarte bine pana se obtine un aluat neted cu o consistenta dura, dar usor de modelat. Imparte aluatul in doua bile diferite si adauga cateva picaturi de colorant, diferit, pe fiecare bila. Se framanta din nou foarte bine pentru omogenizarea culorii si se modeleaza intr-un fuior lung. Se iau doua fuioare de aluat diferit colorate si se rasucesc pentru combinarea culorilor si obtinerea unui efect marmorat, apoi se modeleaza intr-o sfera si se intinde cu facaletul intr-un disc cu grosimea de cel mult 1 cm.

Pasul 2 - crearea aprentei

Apasati o mana - sau chiar piciorul - pe aluatul aplatizat pentru a crea amprenta. Pentru a fi cat mai clara, ajutati copilul sa apese cu putere pe aluat. Folosind un bol, decupati amprenta de aluat, presandu-i marginile cu fermitate si taind aluatul intr-o forma perfcet rotunda. Indepartati excesul de aluat si, folosind un creion sau un pai, faceti o mica gaura pe margine pentru a putea atarna ornamentul.

Se coace la 250 de grade timp de 90 de minute, dupa care se roteste si se coace alte 90 de minute.

Pasul 3 - coacerea si agatarea ornamentului cu amprenta

Dupa coacerea oramentului, se lasa la racit. El se poate decora cu sclipici, scoici, si alte ornamente. Prin gaura realizata inainte de coacere se pune panglica si se agata in pomul de Craciun.

Nu trebuie sa va opriti la un singur ornament! Din acelasi aluat, impreuna cu cel mic, puteti concepe multe alte modele inpirate de decoratii pe care sa le folositi pentru brad sau pentru a decora ferestra de la camera copilului.

Indiferent de ceea ce veti face, nu uitati ca aceste momente sunt dedicate petrecerii timpului de calitate in compania celor dragi, asa ca bucurati-va din plin de toate aceste clipe si realizati cele mai frumoase decoratii cu amprenta de Craciun. Ele vor deveni peste ani extrem de valoroase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea