Casa de Craciun

#depozitare ornamente #globuri brad #ornamente craciun #decoratiuni craciun

Ai strans bradul? Depoziteaza inteligent ornamentele, ca sa le poti folosi si anul viitor

A trecut Craciunul, a trecut si Anul Nou, asa ca a venit timpul sa strangi bradul si ornamentele si sa le depozitezi pana la iarna urmatoare. Poate fi o misiune destul de dificila daca nu cunosti cateva trucuri care sa iti puna la adapost globurile si ghirlandele luminoase.

 

Iata cum ar trebui sa le depozitezi astfel incat sa se conserve perfect:

Bradul

 

Daca ai un pod sau o debara generoasa unde sa il depozitezi, bradul artificial il poti pastra chiar si impodobit pana la urmatorul Craciun. Ai nevoie de o rola sau doua de folie din plastic cu ajutorul careia sa il invelesti incepand de jos pana in varf, avand grija sa ii ridici usor crengile. Astfel, nu trebuie sa il mai demontezi si nici sa ii dai jos ornamentele.

Globurile

 

Globurile par greu de depozitat, mai ales daca sunt din sticla, intrucat sunt foarte fragile. O varianta la indemana este sa le asezi in cartoane de oua cu capac. In felul acesta are fiecare spatiul lui si nu exista riscul sa se sparga.

 

O alta varianta este sa le agati una langa alta pe stinghii subtiri de lemn pe care sa le fixezi apoi de marginile unui cos precum cele de rufe.

 

O solutie la indemana este sa depozitezi globurile si ornamentele in pahare din plastic de unica folosinta pe care sa le asezi apoi in cutii. In felul acesta nu exista riscul sa se deterioreze.

Ghirlandele

 

Ghirlandele reprezinta o mare problema, fiindca mereu te trezesti cand sa impodobesti bradul ca s-au incurcat si sunt atat de greu de descalcit incat aproape de fiecare data le strici. O varianta ar fi sa le pui pe fiecare separat in PET-uri de la lapte, intrucat acelea au gatul mai larg si intra mai usor. Intruducandu-le pas cu pas nu exista sansa sa se incurce si sa se deterioreze.

 

Ghirlandele luminoase mai pot fi asezate pe un umeras din plastic. Incepe de la un capat sa imbraci cu ele bratele umerasului, apoi atarna-le undeva in debara, eventual invelite intr-o punga de plastic ca sa nu se aseze praful pe ele.

 

De asemenea, le poti insira pe fiecare separat pe bucati de carton, pe care asaza-le apoi intr-o cutie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea