Casa de Craciun

# cumpar brad #floria.ro #brad ghiveci #brad craciun

Brad traditional versus brad in ghiveci. Tu ce alegi?

O noua moda, prietenoasa cu natura, isi face tot mai mult loc printre romani: brazii de Craciun in ghiveci. Este mai avantajos sau mai eco, mai ieftin sau merita efortul de a plati mai mult? 
 
Parerile sunt impartite. Daca brazii artificiali sunt cu siguranta mai avantajosi din punct de vedere financiar, le lipseste un lucru foarte important: parfumul specific care parca te transpune intr-o atmosfera magica. Si daca nici Craciunul nu trebuie sa fie magic... Asa ca impatimitilor le raman doar doua variante: bradul taiat, cu o durata de viata limitata, sau cel la ghiveci, care are insa dezavantajul de a trebui sa-i gasesti un loc pentru replantat in ianuarie. Unde-i gasim si cum ii alegem? 
 
"Brazii in ghiveci sunt vedeta colectiei si se remarca prin faptul ca sunt brazi crescuti in ghiveci, care au sanse aproape de 100% sa supravietuiasca plantati in natura. Dupa sarbatori, brazii de Craciun in ghiveci pot fi plantati afara, dupa o scurta perioada de aclimatizare. Astfel, pomul de Craciun care a luminat sarbatorile de iarna nu este aruncat, iar plantarea sa devine o experienta frumoasa, in familie. Cei care aleg un brad de Craciun in ghiveci fac prin alegerea lor o dubla “favoare” naturii: nu doar ca nu taie un copac, ci plateaza unul",  explica Marina Matei, e-Commerce Manager la Floria.ro.  
 
Pe de alta parte, daca va temeti ca brazii nu vor fi la fel de inalti, de bogati sau de parfumati precum cei pe care ii puteti cumpara din piata sau din locurile special amenajate, reprezentantii florariei online precizeaza ca dispun de doua dimensiuni: brazi cu inaltime de 1 m si brazi cu inaltime de 1.5 -1.75 m, la care se adauga inaltimea ghiveciului, 25 cm. Acestia sunt livrati acasa gratuit, oriunde in Romania, in perioada 15-20 decembrie.  
 
"Brazii de Craciun din colectia Floria.ro sunt brazi din soiul Nordmanniana, cu un trunchi mai gros decat cel al brazilor romanesti si o coroana mai deasa, conica. Acele sunt de culoare verde inchis, cu doua dungi albe, obtuze la varf, neintepatoare, dispuse in perie si indreptate catre partea superioara a lujerului. Brazii Nordmanniana sunt cei mai populari brazi crescuti pentru Craciun din intreaga lume, sunt usor de impodobit si, prin mirosul lor familiar de brad, aduc magia sarbatorilor de iarna in casa", a mai precizat Marina Matei. 
 
Si daca nu vreti sa cumparati un brad, exista si alte variante care va ajuta sa creati o atmosfera de poveste, acasa sau la birou. "Colectia „Craciun de Gentleman” propune, pe langa brazii in ghiveci, aranjamente si buchete care poarta cu ele aroma si culorile Craciunului, cu ilex rosu, flori de bumbac alb, brunia si gerbera albe. In culorile traditionale de Craciun, alb si rosu, aranjamentele de flori si coronitele sunt ornate elegant cu decoratiuni de sezon precum globulete, funde, bete de vanilie si beteala discreta. Acestea sunt ideale atat pentru a fi oferite cadou unei persoane dragi, cat si pentru a orna propria casa in perioada sarbatorilor.
 
Textura delicata a florilor de bumbac si a bruniei, creeaza un aspect de zapada asezata lin in buchet, in timp ce ilexul realizeaza un efect vizual de impodobire cu globulete naturale. De Craciun in general se pastreaza cromatica cu care ne-am obisnuit, alb, rosu, arginitiu, auriu, albastru. Noi am introdus in colectia de aranjamente flori in aceste culori, dar si ornamente cu aer „natural” precum florile de bumbac, bete de vanilie, felii de portocale. Nu lipsesc fundele rosii cu auriu. Exista un farmec indubitabil al acestor combinatii de Craciun, ele spun povestea acestei perioade", a mai explicat Marina Matei. 
 
 
Tu ce alegi pentru acest Craciun?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea