Casa de Craciun

#decoratiuni Revelion #masa de Revelion #decoratiuni craciun

Ce decoratiuni de la Craciun pastrezi pentru Revelion

Craciunul a trecut, insa sarbatorile de iarna sunt in toi. Daca dai o petrecere de revelion, daca ai musafiri sau pur si simplu iti doresti sa te bucuri in continuare de decoratiunile festive, poti face mici transformari, folosind in alt mod ornamentele de Craciun. 

Iata cum poti transforma decoratiunile de Craciun intr-unele perfecte pentru Anul Nou:
 

Portocaliul este noul “rosu” de Revelion
 

Rosul este in general cea mai intalnita culoare-simbol a Craciunului. Ea trebuie sa fie inlocuita cu alte culori, precum portocaliu sau mov. Inlocuieste toate decoratiunile rosii, care amintesc de Craciun si toate figurinele cu Mos Craciun, reni, cadouri sau spiritusi cu decoratiuni in culori contemporane, luminoase, precum portocaliul sau lilaul. 
 

Coronitele din brad de Craciun devin coronite de revelion
 

Verdele Craciunului poate sa ramana, in coronitele de brad. Acestea, insa, nu vor mai avea globuri si decoratiuni cu reni sau Mos Craciuni. Ele devin mai simple si mai stilizate, cu fundite albe, aurii sau argintii. Aceste nuante le obtii si daca presari slipici deasupra crengutelor.

Auriul si argintiul de la Craciun devin vedete in cazul revelionului. Anul Nou reprezinta o sarbatoare a unui nou inceput. Oglindirea tacamurilor de argint, sclipirea paharelor de cristal si vesela eleganta in alb cu fir aurit, iata cateva dintre obiectele recomandate pentru petrecerea de revelion. 
 

Decoreaza masa de revelion 
 

Culorile secundare ale Craciunului, precum mov, portocaliu, bleumarin devin culori principale, in piese moderne si elegante. Foloseste, de exemplu, un serviciu de masa in nuante de mov si argintiu. Combinatia glamour va crea un decor stilat, contemporan. 
 

Foloseste multa lumina naturala si artificiala
 

Beculetele multicolore de Craciun, cu melodii si colinde, trebuie sa fie inlocuite de ghirlande luminoase aurii, argintii sau cu becuri cu lumina naturala, stabila, nu intermitenta. De Anul Nou, poti folosi aceste ghirlande pentru a impodobi cadrul usilor sau ferestrelor si chiar pentru a evidentia anumite zone din casa.

Alege in locul lumanarilor rosii de Craciun unele in concordanta cu interiorul casei. Prefera lumanarile decorative in nuante deschise, crem, alb, auriu etc.


Auriul si argintiul, eleganta pentru noaptea de Anul Nou


Daca de Craciun culorile predominante sunt rosu, alb si verde, de revelion auriul si argintiul se combina cu sticla si cristalul, pentru transparenta, stralucire si eleganta. In cazul in care ai ghirlande aurii sub forma de bobite (margele), scoate-le din brad si aseaza-le intr-un vas adanc de stricla transparenta. De asemenea, poti da cu spray argintiu sau auriu sau cu sclipici niste fructe confiate, pe care sa le asezi apoi in pahare cu picior inalt sau in alte recipiente de sticla. Nucile si conurile de brad pot fi si ele “suflate cu argint sau aur” pentru un efect deosebit.


Globurile si beteala, intr-o alta intrebuintare


In loc de bradul de Craciun , realizeaza niste ghirlande din crengute de brad, globuri si beteala, in culori precum mov, galben, albastru, argintiu, bleumarin etc. Globurile trebuie sa fie simple, elegante, fara modele cu Mos Craciun sau reni.

O alta posibilitate este sa alegi cateva globuri mici si delicate pe care sa le prinzi pe servetele de masa, in locul inelelor obisnuite. De asemenea, poti pune globurile in recipiente de sticla transparenta. 
 

Impodobeste casa cu flori
 

In loc de craciunite, impodobeste casa cu flori elegante, precum trandafirii, de Anul Nou. Nu-i alege pe cei rosii, prefera sa folosesti buchetele mici de trandafiri de un portocaliu-pal. Ei confera multa eleganta spatiului si se potrivesc foarte bine la o masa in alb si auriu. 
 

Vascul de Craciun ramane si de revelion
 

Traditia vascului este destul de incalcita, astfel incat celebrul sarut de sub vasc se practica, spune traditia, atat de Craciun, cat si de revelion. Daca insa dupa Craciun vrei sa-io dai o noua intrebuintare, foloseste-l ca ornament pentru servetelele de pe masa de anul nou. Se spune ca aduce noroc daca il ai pe masa in noaptea trecerii dintre ani. Prinde de servetelele textile cate o crenguta de vasc, cu ajutorul unei panglici aurii sau argintii, in functie de desing-ul ales pentru aceasta masa festiva. 

Sursa foto: arunirestoran.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea