Casa de Craciun

#uratenie craciun #curatenie rapida #amenajare casa #curatenie #craciun

Curatenie rapida inainte de Craciun! Ce sa faci pentru a avea o casa perfect curata in timp record

Odata ce termini cu pregatirile pentru masa si petrecerea de Craciun trebuie sa te asiguri ca locuinta ta este perfect curata. Iata cateva trucuri la care sa apelezi pentru a termina rapid curatenia in ziua de Ajun.

Curata bucataria

Incepe prin a curata bucataria, care este cea mai dezordonata dupa prepararea mancarurilor specifice perioadei. Spla vasele murdare, sterge-le cu o carpa uscata si asaza-le la locul lor. Aspira podeaua si spala mobilierul cu ajutorul unei solutii speciale. Spala aragazul si chiuveta foarte bine si sterge aparatele electrocasnice cu o solutie degresanta sau cu una formata din apa cu bicarbonat.

Continua cu baia

Asigura-te ca baia este perfect curata si dezinfectata. Sterge oglinda cu solutie speciala, apoi aplica o solutie de curatare pe chiuveta si cada. Las-o sa actioneze timp de cateva minute si apoi cu un burete imbibat in apa sterge bine ada si ghiuveta, apoi clateste-le din abundenta cu apa calda. Procedeaza la fel si cu vasul de toaleta.

Nu uita sa stergi dulapurile din baie si bazinul cu apa, deoarece pe aceste se aduna mult praf si microbi.

Aspira podelele in toata casa

Urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci este sa aspiri foarte bine podelele din casa. Asigura-te ca nu raman ace de brad, sclipici de la ornamente si alte impuritati. Nu uita sa aspiri si locurile de sub mobila, unde se aduna cea mai mare mizerie.

Sterge praful

Continua prin a sterge praful de pe mobila. Nu uita sa stergi praful si de pe obiectele decorative.

In acest timp, observa daca ai lucruri care nu sunt la locul lor si asaza-le in ordine.

Tot acum este momentul oportun sa schimbi asternuturile si sa scoti din sifonier pernele decorative cu teme de Craciun.

Spala podeaua si deschide larg geamurile

La final, spala bine podelele din casa si deschide geamurile pentru a se usca mai repede si pentru ca aerul proaspat sa patrunda in locuinta.

Sursa foto: DesignRulz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea