Casa de Craciun

#pericole craciun #craciun #caini #animale de companie

Fereste-ti cainele de pericole in perioada Craciunului! La ce trebuie sa fii atent

Craciunul este acea perioada din an in care alegem sa ne petrecem cat mai mult timp in familie. Iar cei care au caini, ii includ adesea in toate activitatile specifice perioadei. Putini stiu insa cate pericole ii pandesc pe caini la tot pasul. Iata care sunt cele mai mari pericole pentru cainele tau si cum le poti evita.

Plantele de apartament

Plantele de apartament specifice Sarbatorilor sunt un real pericol pentru caini, dar si pentru alte animale de companie. Iata care sunt cele mai toxice plante de apartament.

  • Poinsettia – seva toxica a plantei ii poate produce animalului afte bucale in cateva minute de la digestie; de asemenea, pot aparea si tulburarile gastrice.
  • Ilex – atat fructele cat si frunzele plantei pot produce disconfort si stari de voma. In cantitati mari, acestea pot fi fatale.
  • Vasc – in cazurile usoare, vascul poate determina tulburari de digestie, iar in cele mai grave, infarct si chiar deces.

Asigura-te ca plasezi aceste flori intr-un loc in care animalul nu are acces.

Bradul de Craciun

Chiar si Bradul de Craciun poate fi un pericol pentru animalul tau. Este vorba mai exact despre brazii tinuti in suport special in care se poate adauga apa. Asigura-te ca animalul nu ajunge la vasul cu apa si ca nu o bea, mai ales daca adaugi fertilizanti in aceasta.

Instalatiile electrice si ornamentele de Craciun

Instalatiile electrice reprezinta o reala tentatie pentru patrupedul tau. Cainele are obiceiul de a roade orice i se pare nou si interesant, iar instalatia de pom este ideala pentru acest lucru. Asadar, nu o plasa intr-un loc in care animalul sa aiba acces, deoarece o poate roade si se poate electrocuta.

Este indicat sa renunti la ornamentele pentru brad de dimensiuni mici, pe care animalul le poate inghiti. O alternativa ar fi sa le pozitionezi in partea de sus a bradului. Tine cont de faptul ca odata ce animalul ingereaza ornamentele de Craciun va avea nevoie de o interventie chirurgicala pentru a le elimina.

Alimentele destinate oamenilor

Dulciurile dar si mancarurile specifice acestei perioade din an sunt un pericol pentru animal. Desti tentatia de a-i da sa guste din acestea este foarte mare, mai ales daca animalul vine la cersit cand esti la masa, gandeste-te la sanatatea acestuia. Cel mai bine este sa iei cu tine cateva tratatii speciale pentru animal si sa i le dai daca observi ca cerseste mancare

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare