Casa de Craciun

#locuri nedecorate #craciun

Locurile din casa pe care nu le decorezi de Craciun

Startul lunii decembrie reprezinta si startul sarbatorilor de iarna, acesta fiind cel mai asteptat moment al anului. Odata cu apropierea Craciunului, este clar ca te apuci de impodobit casa atat pe exterior, dar mai ales pe interior, pentru a o transforma intr-un adevarat colt de basm, unul in care Mos Craciun sa se simta cat mai bine atunci cand vine cu cadourile.

Insa, exista si locuri dintr-o casa pe care nu le decorezi, dar ar fi bine ca incepand din acest an sa le "imbraci" si pe ele in haine de sarbatoare. Care sunt acestea?

Holul de la intrare

De foarte multe ori, holul de la intrare nu este deloc bagat in seama. Daca stai la casa si ai scari, atunci nu uita sa pui ghirlande realizate din crengi de brad si funde de de sezon pe balustrada.

Iar daca stai la bloc, atunci poti sa realizezi un astfel de decor pentru masa de la intrare.

Bucataria

Bucataria, care de cele mai multe ori din an este "sufrageria"de serviciu, este mereu lasata la urma. Sigur te-ai gandit ca acolo se gateste si ca e mereu treaba, astfel ca nu e loc pentru amenajari. Ei bine, nu este deloc asa. Nu este nevoie de bani multi bani pe astfel de ornamente, pe care le poti realiza chiar tu.

Un miros de conifere poti aduce si in bucatarie, daca realizezi astfel de ghirlande din crengi, pe care sa le pui deasupra geamului sau chiar printre suporturile de raft.

Schimba perdelele cu unele albe si carouri rosii. Iar daca te simti inspirata, atunci poti sa realizezi si coronite din crengi de brad pentru mai mult efect.

Mai poti pune decoratiuni deasupra, pe dulapuri, cu crengi de brad, felinare si stelute. Pastreaza totul simplu, in rosu si verde. De efect sunt si ghirlandele cu beculete sau led, pe care le poti pune nu doar la fereastra, ci si acolo unde iti permite spatiul.

Dormitorul

Nici dormitorul nu intra in calcule atunci cand pregatesti casa pentru Craciun. Pe motiv ca acolo nu intra invitatii, ca e loc doar pentru dormit, astfel ca este mereu o camera data uitarii.

Ei bine, acest lucru se poate schimba, mai ales ca nu ai nevoie de foarte multe pentru a aduce atmosfera de sarbatoare si in locul in care te relaxezi. La fel ca in bucatarie, poti schimba fetele de perna cu unele albe in carouri rosii. Sau poti alege sa folosesti o lenjerie de pat cu diverse motive de sezon.

Ghirlandele cu beculete sunt un alt mod de a aduce atmosfera de Craciun si in dormitor. Cel mai bine e sa le prinzi de perdea sau de peretele pe care se afla tablia patului. O patura rosie si un bradut pot completa decorul.

Baia

Daca despre hol, bucatarie si dormitor mai poti spune cate ceva, ei bine e clar ca in baie nu te-ai gandit ca ar da bine un aer de Craciun. Asa ca de acum lasa magia sa patrunda si acolo.

Cum poti realiza asta? Foarte simplu si la indemana. Schimba prosoapele din baie cu unele albe, rosii sau chiar verzi. Atarna globuri rosii la perdeaua de dus. Lipeste fulgi din hartie pe oglinda din baie sau pune intr-o vaza cu apa cateva ramuri de brad.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea