Casa de Craciun

#decoratiuni craciun momemade #medalioane craciun #medalioane decorative #craciun #satul lui mos craciun #decoratiuni craciun

Medalioane decorative pentru Craciun. Invata cum sa le faci

Se simte miros de iarna, iar daca ne aruncam ochii pe calendar observam lesne ca nu mai e decat o luna pana la sarbatori. De aceea, iti propunem incepand de astazi o serie de tutoriale care sa te ajute sa realizezi decoratiuni interesante pentru casa si pentru bradul de Craciun.

Pentru inceput, iata cum poti realiza un medalion din hartie, foarte frumos de folosit ca decor pentru o incapere, atunci cand grupezi mai multe la un loc, pentru o fereastra sau chiar pentru un cadou de Craciun. Iata de ce ai nevoie:

  • hartie A4 colorata
  • o foarfeca
  • lipici
  • ata
  • ac
  • rigla

Incepe mai intai de toate prin imprimarea modelului pe o coala de hartie A4.

Cu acul de cusut, perforeaza usor zonele marcate pe foaia de hartie.

Cu ajutorul unei rigle, pliaza hartia pe liniile marcate astfel incat sa ia forma unui acordeon sau a unui evantai.

Urmatorul pas este sa decupezi cu foarfeca sectiunile triunghiulare marcate pe hartie. Poti sa le decupezi pe rand, sau toate odata daca tii hartia pliata strans si ai o foarfeca buna. Din batirul de ata, taie bucati de 20-30 de centimetri cu care vei prinde medalioanele. Nu conteaza daca firul de ata e mai lung, intrucat vei putea sa il ajustezi ulterior.

Introdu firul de ata prin toate orificiile, exceptand prima si ultima gaura.

E momentul sa unesti cele doua capete introducand firul prin primul si ultimul orificiu. Va fi nevoie sa folosesi putin lipici pentru a fixa hartia.

Acum este timpul sa iti desavarsesti opera. Trage de capetele firului de ata pana cand sunt stranse bine, innoada-le si apasa medalionul bine pentru a-l aplatiza. Ca sa nu revina imediat la forma initiala, trebuie sa asezi pe el ceva putin mai greu decat hartia, cum ar fi batirul de ata.

Dintr-o hartie A4 poti obtine patru medalioane, insa nimic nu te impiedica sa imprimi sablonul pe o coala mai mare, pentru a obtine piese de diferite dimensiuni, pe care sa le grupezi apoi pentru a obtine un efect spectaculos. Pentru a mentine proportiile, lungimea sablonului trebuie sa fie de opt ori latimea lui.

Sursa foto: homesthetics.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea