Casa de Craciun

# decorare casa ghirlande #ghirlande #decorare casa

Trei trucuri de amenajare a casei cu ajutorul ghirlandelor

Pentru ca suntem in apropierea sezonului ghirlandelor si a decoratiilor de Craciun, iti prezentam sapte dintre cele mai bune sfaturi despre cum sa atarni ghirlandele.

Cu toate ca nu exista nici o indoiala ca efectul final va fi unul uimitor (stralucire, lumini, culori, atmosfera de sarbatoare, etc) si merita tot efortul, decorarea casei cu ghirlande si luminite nu este intotdeauna un proces facil. Din fericire exista multe modele de ghirlande de interior care se pot monta usor, garantand un aspect minunat, de sarbatoare. Daca nu ai inca idee despre cum ai putea atarna o ghirlanda, iti prezentam cateva variante din care sa te inspiri.

Foloseste organizatoarele de cablu pentru a prinde ghirlanda

Organizatoarele de cabluri se pot gasi intr-o mare varietate de dimensiuni si culori, astfel incat poti alege ceea ce ti se potriveste mai bine. Legaturile reglabile iti permit sa atasezi ghirlanda pe balustrade, stalpi, rafturi, galerii si pe oriunde iti doresti. Ghirlandele pot fi din crengute de brad natural sau artificial, simple sau impodobite cu globulete si luminite. Casa ta va arata cat se poate de placut si festiv, iar beculetele vor fi perfecte pentru a lumina toata noaptea zonele intunecoase! Un avantaj al utilizarii organizatoarele de cabluri este acela ca nu deteriorezi ghirlanda, dra nici suportul de care este prinsa. In plus, sistemele de prindere sunt refolosibile si iti vor fi utile si anul viitor.

Imbraca corniza cu ghirlanda

Daca iti place ideea de a avea decoratii deasupra ferestrelor, poti fixa ghirlanda de corniza, transformand-o intr-o completare a draperiilor, ideala pentru sezonul sarbatorilor de iarna. Pentru a fixa ghirlanda poti folosi sarma decorativa, verde sau aurie. Va arata incredibil de frumos, creand o atmosfera specifica sarbatorilor iernii, camera capatand o alura festiva care nu va trece neobservata. Ghirlanda poate fi realizata din crengute de brad natural sau artificial, simpla sau decorata cu globulete si luminite. In plus, va fi minunat sa privesti pe fereastra si sa urmaresti fulgii de zapada sub aceasta ghirlanda fixata deasupra ferestrei.

Foloseste-te de carligele fixate pe spatele usii

Pentru a te asigura ca ghirlanda va fi pusa in evidenta, fara a deteriora usa, fixeaz-o pe un carlig lipit pe usa, pe interior, apoi agata ghirlanda cu o panglica frumos colorata de carlig, pe exterior. Alege o panglica de calitate, intr-o culoare placuta, satinata si in ton cu sarbatorile de iarna. Poate fi rosie, verde, aurie, sau o combinatie de mai multe culori. Carligul poate fi unul simplu, de plastic alb, dar poti merge si pe ideea unui carlig metalic, auriu sau argintiu, care sa se armonizeze cu panglica. In acest fel, partea din fata a usii va arata perfect cu ghirlanda, iar cea din spate va oferi o surpriza placuta oaspetilor. Aceasta este o solutie pentru a decora usor ambele fete ale unei usi, fara a strica suprafata ei.

Sursa foto: goodhousekeeping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea