Gradina de Craciun

#ghivece #amaryllis #decor craciun #plante craciun

5 ghivece creative pentru plantele tale Amaryllis

Plantele Amaryllis sunt deseori incluse in decorul natural pentru sarbatori, datorita tulpinii lungi si drepte, infrumusetata de flori mari si gratioase. In afara de traditionala Poinsettia sau cactusul Craciunului, specia Amaryllis poate fi planta perfecta in caminul tau de Craciun.

Dar ca sa o pui cu adevarat in valoare, ai nevoie de cateva elemente-cheie care sa individualizeze cu adevarat o planta Amarlyllis: poate cateva ghivece creative, improvizate din obiectele pe care le ai acasa. Mai jos ai cateva idei care te pot inspira in acest sens!

1. Amaryllis in cutii de conserva

Ai cateva cutii de conserva cu etichete interesante, pe care le consideri chiar estetice? Ce-ar fi sa pastrezi bulbii infloriti de Amaryllis in ele, sprijinind tulpinile suple si lungi cu ajutorul unor pietricele? Aceasta solutie foarte ieftina iti poate aduce un rezultat cu adevarat suprinzator.


 

2. Amaryllis in borcane reciclate

O alta solutie creativa de pastrare a frumoaselor flori de Amaryllis este sa le introduci in borcane simple, transparente, umplute pana la jumatate cu pamant.

3. Amaryllis in cesti de cafea supradimensionate

Cu siguranta ai vazut si tu modele de cesti de cafea de mari dimensiuni, care pot fi utilizate si pe post de bol pentru supa. Ele pot fi ghiveciul creativ perfect pentru florile tale de Amaryllis, mai ales daca au un design interesant, cu note festive.

4. Amaryllis in ghivece legate cu fundita

Gaseste trei ghivece care seamana perfect si planteaza cate o floare de Amaryllis in fiecare. Asaza ghivecele pe o tava si decoreaza-le de Craciun: pune o sfoara sau o panglica rosie in jurul lor si leag-o in fundita, apoi completeaza decorul cu globuri si orice alte obiecte ornamentale crezi ca sunt potrivite in acest context.


5. Amaryllis in cosuri din paie

Toate lucrurile asezate in cosuri din paie au un farmec aparte, mai ales daca ele sunt deja incantatoare. Planteaza cateva soiuri de Amaryllis intr-un ghiveci obisnuit din plastic, apoi pune ghiveciul intr-un cos din paie traditional. Asaza cosul pe pervaz sau atarna-l de o grinda, daca ai aceasta posibilitate. Efectul vizual va fi unul pe masura!



Foto: canadiangardening.com
Foto principala: br.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea