Gradina de Craciun

#plante specifice Craciunului #plante de craciun

8 plante specifice Craciunului! Tu pe care le ai in casa?

Plantele specifice Craciunului pot fi un cadou minunat pentru sarbatorile de iarna, dar sunt minunate si pentru a aduce un plus de magie si prospetime in casa ta. Iata cateva dintre acestea.

Vascul

Vascul este recunoscut ca fiind planta festiva care trebuie agatata in pragul usilor sau in diverse alte locuri, cei care se aseaza sub el avand noroc sa primeasca un sarut. Cu toate acestea, in ciuda aspectului sau frumos si a asocierii cu un gest afectuos, trebuie avut grija cu fructele de vasc care sunt toxice pentru oameni.

Poinsettia

Cei mai multi dintre noi cunosc aceasta planta sub denumirea de Floarea Craciunului, ea fiind usor de recunoscut dupa frunzele bogate, rosii si verzi. Originara din America Centrala, Poinsettia a devenit un simbol al sezonului festiv datorita unei legende mexicane in care Isus transforma un buchet de buruieni adus de o fata saraca, in flori rosii, superbe, stralucitoare.

Cyclamen

Cyclamen prospera la temperaturile mai scazute, asa ca florile sale stralucitoare si frunzele frumoase in forma de inima cu irizatii argintii, sunt o alegere excelenta daca iti doresti un plus de culoare in casa. De asemenea, Cyclamen este o planta foarte versatila si se poate gasi in variatii de culori cum ar fi alb, rosu sau alb. Nu are nevoie de prea multa apa.

Azaleea

Desi poate fi trecuta cu vederea in favoarea altor plante festive, culorile stralucitoare ale Azaleei si florile ei mari o fac dificil de ignorat. Azaleea simbolizeaza pasiunea, eleganta, abundenta si grija fata de cei dragi.

Trandafirul Craciunului

In ciuda asemanarii cu trandafirul salbatic, sau macesul, si a faptului ca este cunoscut sub numele de Trandafirul Craciunului, aceasta planta perena delicata este destul de uimitoare. Trandafirul Craciunului este apreciat in perioada festiva pentru frunzisul abundent de un verde intens si florile albe, extrem de delicate care infloresc in iernile reci.

Amaryllis

Deoarece infloreste in mod natural atat primavara cat si iarna, Amaryllis este si ea considerata o planta festiva, preferata de Craciun. Acest lucru este explicat de florile vibrante in forma de clopot care pot avea culori variate de la rosu si alb, pana la combinatii ale acestor culori, dar si roz si culoarea piersicii.

Crizantemele albe

Crizantema simbolizeaza optimismul si bucuria, asa ca nu ne miram ca a ajuns sa fie considerata una dintre cele mai frumoase plante ale sezonului. Ele sunt foarte apreciate in casele germane in ajunul Craciunului, acest lucru fiind justificat de prezenta unei legende vechi in care o familie de tarani aduce in casa un cersetor care pleaca pe neasteptate, pretinzand ca este Copilul lui Hristos si lasand in urma sa doua crizanteme albe.

Rozmarinul

In ciuda faptului ca este foarte popular ca planta folosita pentru gatit, rozmarinul este, de asemenea, utilizat in decoratiunile de Craciun. El este folosit in perioada festiva inca din secolul al XVI-lea, fiind apreciat pentru florile sale albe, roz, albastre sau violet si aducand un plus de culoare si frumusete in case in perioada sarbatorilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea