Gradina de Craciun

#brad craciun #craciun #brad ghiveci #conifere

Bradul de Craciun: 6 specii pe care le poti tine in ghiveci

Se apropie Craciunul si, odata cu acesta, momentul alegerii si impodobirii unui pom. Iata sase specii de conifere pe care le poti cumpara in ghiveci si apoi replanta si in gradina ta si care sunt alegeri perfecte pentru aceste sarbatori magice.

1. Picea Abies sau bradul norvegian este usor de intretinut si creste repede. Are ramuri dese, perfecte pentru a le umple de decoratiuni. Pot fi achizitionati de la pepiniere sau magazine de specialitate in ghivece de 20-30 centimetri, fiind o buna alegere si pentru bugete mai putin generoase. Poate fi replantat de la an la an in ghivece pe masura sau in gradina.



2. Picea Glauca Albertiana Conica sau molidul pitic Alberta este un conifer de dimensiuni reduse, dupa cum spune si numele sau, care creste si rezista destul de bine in ghiveci. Are ramurile gri-verzi indreptate catre varf. Forma sa este foarte placuta, compacta, ceea ce-l recomanda pentru a fi pus chiar si pe o masa sau o noptiera ori comoda. De asemenea, este o alegere potrivita si pentru birou.



3. Picea Pungens Glauca sau molidul albastru este un alt conifer originar din Europa potrivit pentru decoratiunile de Craciun. Ramurile sunt formate din tepi ascutiti, dar foarte desi, asa ca decoratiunile vor arata perfect in acest tip de pom de Craciun. Incercati insa sa folositi decoratiuni care se asorteaza mai degraba cu tenta albastra a ramurilor pentru un efect deosebit.

4. Araucaria Heterophylla sau pinul de Norfolk rezista intr-un ghiveci chiar cateva saătamani. Poate fi replantat in ghivece mai mari. Daca vreti sa-l replantati in gradina, alegeti un spatiu generos deoarece, odata ajuns la maturitate, pinul masoara si 10 sau chiar mai multi metri inaltime.



5. Wollemia Nobilis sau pinul Wollemi este o specie mai noua, ajunsa pe piata chiar anul acesta. Are crengile de o culoare verde-maslina si rezista un timp indelungat in ghiveci. Primavara este recomandat sa-i oferiti un tratament cu ingrasamant.



6. Pinus Radiata sau pinul Monterey trebuie sa-l tineti in ghiveci daca nu vreti sa va treziti in curte cu un pom inalt de 30 de metri. Are un parfum deosebit, iar ramurile sunt orientate catre varf.

Sursa foto: baltezers.lv
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare