Gradina de Craciun

#poinsettia #craciun #brad de craciun

Cum sa creezi un pom de Craciun din Poinsettia

Poinsettia o planta extrem de vibranta originara din America Centrala si cunoscuta romanilor sub numele de Craciunita. Este nelipsita din targurile de sarbatoare si infrumuseteaza ambientul cu frunzisul ei rosu-verde si cu florile mari exceptionale. Te-ai gandit ca poti sa impodobesti bradul de Craciun cu ajutorul acesteia, si ce decor prietenos poti realiza… In acest articol ne propunem sa iti dezvaluim cum sa creezi un pom de sarbatoare cu Poinsettia, dar si cateva trucuri despre cum sa pastrezi decorul proaspat pentru mai mult timp. 

Pregateste ornamentele de Poinsettia

Poate nu stii, dar odata taiate aceste plante se pot pastra proaspete pana la doua saptamani. Alege cu grija florile pe care vrei sa le folosesti. Cu cat vor fi mai mari cu atat vor fi mai aspectuoase si mai impresionante. Taie ramurile cu grija, indeparteaza frunzele de la baza astfel te asiguri ca planta va rezista mai mult. Ca sa ii cresti durata de viata trebuie sa ai la indemana fiole, introducand tulpina astfel pregatita in compartimentul cu apa vei avea siguranta ca se pastreaza proaspata. 

Pregatirea pomului de Poinsettia

Inainte de a te apuca de treaba este important sa ai la indemana materialele necesare: un brad in ghiveci (alege un pom scund, pentru a spori efectul spectaculos), un vas cu design deosebit, pamant, manusi, instrumente de gradinarit, apa, ramurile de Poinsettia cu fiole pregatite anterior, conuri de brad si globuri decorative.

Pasul 1

Transplanteaza bradul in ghiveciul decorativ. Completeaza cu pamant pana cand recipientul este plin. Taseaza bine si adauga apa. Astfel te asiguri ca bradutul se va aclimatiza si va rezista bine si la conditii de interior. Optional poti adauga husa cu aspect rustic, astfel intregul decor va fi mai cald si mai prietenos. 

Pasul 2

Asambleaza ornamentele de Poinsettia in brad. Introducerea florilor in decor nu este o sarcina dificila, insa este una ce necesita atentie. Ai grija ca fiolele sa fie bine pozitionate, orientate in pozitie verticala, astfel apa nu se scurge si alimenteaza ramurile taiate cat mai mult timp. 

Pasul 3

Adauga decoratiunile de sezon. Daca ai hotarat ca vrei sa creezi un brad Poinsettia cu accente rustice poti alege sa adaugi si cateva conuri de brad. Acestea completeaza perfect un decor cald si prietenos. Totusi daca indragesti stilul glamour poti introduce cateva globuri in culori metalice. Nuantele de auriu completeaza perfect un asemena decor. 

Daca ai gasit stilul perfect, care te reprezinta iata si cateva trucuri care sa te ajute sa pastrezi ornamentul in stare perfecta cat mai mult timp.

  1. Alege de la inceput plantele care sunt sanatoase, fara frunze palite si fara pete pe acestea. 
  2. Pastreaza-le la temperatura ridicata. Tine minte Poinsettia este o planta originara din America Centrala, care se dezvolta intr-un climat cald. 
  3. Verifica fiolele odata la cateva zile. Daca observi ca apa este tulbure inlocuieste-o. Cu aceasta ocazie poti taia putin din baza ramurii, astfel planta se pastreaza proaspata mai multe zile. 
  4. Atat bradul cat si Poinsettia indragesc apa, deci poti pulveriza apa peste intregul decor! Totusi nu exagera, nu iti doresti o balta in sufragerie.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea