Gradina de Craciun

#impdobire brad curte #brac curte #bradmcultivare brad #craciun #brad craciun

Invata cum sa cultivi un bradut argintiu

Se apropie sarbatorile si cu totii ne gandim deja la bradul ce urmeaza sa fie impodobit. De aceea, nu strica sa ai in gradina un bradut pe care sa il ornezi pentru a transpune atmosfera Craciunului si in curtea ta. Iata cateva trucuri utile pentru plantarea si cultivarea unui brad argintiu:

Bradul argintiu poarta denumirea stiintifica de Abies Lasiocarpa si este un conifer ornamental extrem de apreciat datorita aspectului sau albicios, inedit. In plus, este destul de rezistent, neavand nevoie de conditii speciale pentru a fi cultivat.

Trebuie sa stii ca acest arbore il poti cumpara in orice anotimp, iar daca este tanar il poti tine intr-un ghiveci mare fara nicio problema. Si este chiar indicat sa faci asta, intrucat in primii ani de viata trebuie protejat impotriva gerurilor si a vanturilor puternice, de aceea aflandu-se in ghiveci il poti muta intr-un loc ferit. Insa daca vrei sa il transplantezi in gradina trebuie sa astepti primavara.

Ce ii place si ce nu

Abies Lasiocarpa prefera solul acid, afanat, care se dreneaza usor, si creste fara probleme chiar si in oras, intrucat tolereaza poluarea atmosferica. Intr-o gradina in care ai plantat doi-trei brazi argintii vei avea parte de mult mai multa liniste, intrucat bogatia crengilor sale foarte compacte functioneaza ca un panou antifonic.

Este usor de cultivat intrucat creste de la sine si nu are nevoie de lucrari de intretinere. Doar dupa plantarea in pamant, timp de un an de zile trebuie sa ai grija sa il uzi de doua-trei ori pe saptamana. Nici nu necesita tundere, ceea ce il face un arbore preferat de gradinarii incepatori. In plus, este rezistent la boli si singurele probleme care pot aparea ar fi cele provocate de afide.

Cand ajunge la maturitate produce fructe si seminte - conuri - care incep sa apara la mijlocul verii si continua pana toamna tarziu.

Brad de Craciun

Daca ai un asemenea brad in curte ar fi si pacat ca, de Sarbatori, sa nu il ornezi, oricat de mic ar fi. Aspectul sau inedit, dar si extrem de bogat, il face perfect pentru un decor de iarna.

Trebuie sa stii ca poti gasi in perioada Craciunului braduti argintii vanduti la ghiveci in marile hipermarketuri, insa daca vrei unul care sa reziste si pe care sa il plantezi apoi in pamant cel mai bine este sa iti cumperi unul de la o pepiniera.

Sursa foto pincipala: hopperbros.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare