Gradina de Craciun

#plante de apartament #poinsettia #floarea craciunului

Lucruri pe care nu le stiai despre Poinsettia sau Steaua Craciunului

Poinsettia (Euphorbia pulcherrima) este cunoscuta la noi si sub numele de Steaua Craciunului. Motivul nu este deloc intamplator, intrucat aceasta planta infloreste in preajma sarbatorilor de iarna, iar culoarea inflorescentei este specifica acestei perioade din an.

Ideala pentru a fi oferita in dar de Craciun, datorita faptului ca este usor de ingrijit si are un aspect surprinzator, Poinsettia ascunde o multime de lucruri mai putin stiute despre ea.


1. Florile rosii sunt, de fapt, frunze

Ceea ce deosebeste Poinsettia de alte plante de interior este floarea rosie, cu petale mari. Conform Universitatii din Illinois, SUA, aceste parti ale plantei pe care noi le numim flori sunt, de fapt, doar niste frunze modificate, cunoscute sub denumirea de bractee. Floarea propriu-zisa este centrul galben acoperit cu polen, dintre bractee.


2. Este disponibila in peste 100 de culori

In cele mai multe cazuri, Poinsettia sau Steaua Craciunului este rosie, tocmai pentru ca poate fi usor asociata cu aceasta sarbatoare sfanta. Cu toate acestea, specialistii de la Universitatea din Illinois sustin ca Poinsettia este disponibila in peste 100 de culori, de la alb, la bej, roz-somon, roz, rosu inchis si violet.


3. Nu este otravitoare

Mult timp s-a considerat ca Poinsettia este o planta pe cat de frumoasa, pe atat de otravitoare. Un studiu al Universitatii de Stat din Colorado, SUA, demonstreaza ca Steaua Craciunului nu este otravitoare nici pentru oameni, nici pentru animalele de companie. Cu toate acestea, specialistii avertizeaza ca persoanele care au caini in casa ar trebui sa se asigure ca acestia nu gusta din frunzele de Poinsettia. Anumite substante le pot produce iritatii.


4. Sunt originare din Mexic si au o zi dedicata lor

Steaua Craciunului este originara din Mexic si a fost descoperita in anul 1828 de botanistul american Joel Roberts Poinsett. Pe data de 12 decembrie, americanii sarbatoresc Poinsettia Day, o in memoria celui care le-a descoperit.

Tot pe 12 decembrie, in Mexic se sarbatoreste Dia de La Virgen, sarbatoare in care vedeta este La Flor de la Nochebuena, adica Steaua Craciunului.

Sursa foto: sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea