Gradina de Craciun

#brad #craciun #pom de craciun #arbori decorativi

Pomi de Craciun: cu ce arbori decorativi poti sa inlocuiesti clasicul brad

Obiceiul impodobirii casei cu pomi de Craciun dateaza de secole intregi si este inzestrat cu menirea de a aduce noroc si bunastare. Daca anul acesta iti doresti o schimbare, ti-am pregatit o lista de arbori decorativi care ar putea inlocui clasicul brad sau molid.

Pe langa conifere, ai la dispozitie multe alte alternative unice pe care sa le folosesti ca pom de Craciun anul acesta. Practic, orice arbust in ghiveci se poate impodobi la fel ca un brad obisnuit, iar avantajul este ca poti sa pastrezi planta tot restul anului in scop ornamental.

1. Buxus spp. (Boxwood)

Buxus este un gen cu aproximativ 70 de specii din familia Bruxaceae, nativ in Europa de vest si sud. Acest arbust mereu verde, de dimensiuni mici si creste pana la 2-12 metri inaltime, in forma compacta. Frunzele sale mici pot fi tunse, astfel incat sa ia forma unui mini-bradut. Decoreaza arbustul cu fundite rosii sau globuri, pentru un efect vizual spectaculos. Buxus poate fi pastrat si ingrijit in exterior pe toata durata anului.


2. Ceratopetalum gummiferum

Arborele Ceratopetalum gummiferum are inflorescente rosii, cerate, de o frumusete aparte. In plus, foliajul sau verde intens atrage toate privirile. Tunde-i cateva crengute razlete si adu-l in casa, pentru a-l impodobi de Craciun.



3. Picea abies

Daca nu te poti desparti de mirosul specific al coniferelor, incearca sa folosesti ca pom de Craciun de origine norvegiana, cu crestere rapida - Picea abies. Este disponibil de regula in ghivece de 20-30 cm si are crengute rigide si ace dispuse in randuri, care permit agatarea usoara a ornamentelor de Craciun. Replanteaza arborele anual in ghivece mai mari pe masura ce creste sau planteaza-l direct in gradina.



4. Picea glauca si Picea pungens

Picea glauca este un conifer pitic atragator, care creste si rezista perfect in ghiveci. Are un foliaj surprinzator verde-argintiu si o forma minunata, compacta si estetica. Un alt conifer european excelent pentru a fi impodobit de Craciun este Picea pugens, care se remarca printr-un foliaj inedit cu tente albastrui si prin crengi orizontale, umplute cu ace groase si rezistente. Alege decoratiuni cu tente argintii, pentru o combinatie cromatica reusita.



6. Araucaria heterophylla

Crengile orizontale ale arbustului Araucaria heterophylla il fac potrivit pentru atasarea decoratiunilor de Craciun. Important este sa stii ca trebuie sa il plantezi in gradina cand creste, intrucat poate ajunge pana la 10 m inaltime.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului