Gradina de Craciun

#exterior casa craciun #amenajare gradina craciun #lumini gradina #lumini craciun #amenajare curte #amenajare gradina #craciun

Pregateste-ti curtea pentru Sarbatorile de Iarna

Nici n-am intrat inca in decembrie si se simte deja aer de sarbatoare. Magazinele si-au decorat vitrinele, iar pe strazi au fost montate ornamentele de Craciun. E timpul ca si tu sa iti ornezi curtea. Iata cateva reguli simple de care trebuie sa tii cont ca sa iasa totul perfect:

Asigura-te ca ai tot ce iti trebuie

Sursa foto: giesendesign.com

Inainte sa te cocoti pe scara cu ghirlandele luminoase in mana fa-ti un plan de bataie. Vezi ce ghirlande mai poti folosi din cele cumparate in anii trecuti si cam de ce ai mai avea nevoie. Ca sa iti fie mai simplu, ia o fotografie a casei si incearca sa schitezi desigul pe care vrei sa il aplici exteriorului. Incearca mai multe variante pana cand sa o alegi pe cea mai potrivita. Atunci cand ai un plan detaliat vei sti ce anumai mai trebuie sa cumperi.

Sursa foto: stlouishousepaintingcontractor.com

Tot timpul sa tii cont de distanta pana la sursa de alimentare cu curent. Alege cel mult doua-trei culori pentru becuri, pentru ca o diversitate mult prea mare este suparatoare. Nu incarca prea mult curtea sau exteriorul casei, pentru ca ce-i mult nu inseamna neaparat si frumos.

Sursa foto: stlouishousepaintingcontractor.com

Inainte de a te apuca de montat instalatiile luminoase asigura-te ca ai o scara rezistenta, suficiente prelungitoare, cleme, carlige, dar si sarma, cuie si ciocan. E important sa nu faci munca aceasta de unul singur, pentru ca iti va fi greu sa desfasori instalatiile sau sa le manuiesti la inaltime.

Foloseste arhitectura casei tale ca pe un ghid

Incepe decorarea de sus in jos, indiferent ca e vorba despre casa sau despre stalpi sau copaci inalti. Urmeaza liniile acoperisului, ale pervazurilor, dar si a altor elemente exterioare ale cladirii cum ar fi jardinierele. Cat priveste gradina, pomisorii din curte, gardul viu sau foisorul sunt elemente care pot fi imbogatite cu ghirlande luminoase. Scopul tau este de acela de a evidentia acele forme existente si nu de a le ascunde.

Sursa foto: intofun.info

Daca ai in curte plante verzi precum un bradut sau un gard viu, atunci cel mai bine este sa le ornezi cu ghirlande verzi sau albe si in niciun caz cu rosu, pentru ca acestea vor face aceste plante sa arate de parca ar fi murdare de noroi.

Sursa foto: galleryhip.com.jpg

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea