Gradina de Craciun

#amenajare casa #plante #sarbatori #plante craciun #plante specifice

Top 3 plante specifice Craciunului pe care trebuie sa le ai in casa de Sarbatori

Vrei sa aduci in casa ta o atmosfera calda si primitoare, care sa creioneze perfect ambientul specific Sarbatorilor de iarna? Nu trebuie sa aduci in locuinta ta bradul traditional, ci sa te inconjori de cateva flori superbe, care simbolizeaza perfect Craciunul. Iata cateva dintre acestea:

1. Rozmarinul

Pe langa brazii traditionali, pomii de rozmarin sunt foarte populari in timpul Craciunului. Potrivit traditiei, in momentul in care Maria a fugit in Egipt, mantia sa a trecut peste un tufis de rozmarin. In acel moment, floarea alba si-a schimbat culoarea in albastru, ca si mantia Mariei, capatand, totodata, si mirosul sau dulce.

Pomuletii de rozmarin sunt asadar plantele perfecte pentru a simboliza Craciunul. Acestia pot fi taiati in forme diverse, dar pot fi si decorati intr-un mod surprinzator.

2. Poinsettia

Poinsettia, sau Craciunita cum este cunoscuta la noi, este una dintre cele mai populare plante specifice Craciunului. Aceasta provine din America Centrala si are o poveste uimitoare.

Conform legendei, doi frati, Maria si Pablo, asteptau cu mare nerabdare Festivalul de Craciun. In locul in care se desfasura acest festival, era si o scena in care satenii aduceau un cadou pruncului Iisus. Cei copii nu aveau insa bani pentru a cumpara chiar si cel mai umil cadou Mantuitorului, asa ca, in drum spre piata, au hotarat sa duca Mantuitorului niste buruieni, culese de pe marginea drumului. Aceste buruieni care au fost puse in ieslea lui Iisus s-au transformat insa miraculos in niste petale rosii, in forma unei stele, luand nastere astfel Poinsettia, care a devenit si simbolul Stelei din Betleem.

3. Vascul

O alta planta extrem de populara si o decoratiune de nelipsit pentru Craciun este vascul. Acesta trebuie asezat in fata usii sau sub usi pentru a aduce bunastare si bogatie in casa. Vascul poate fi pus de asemenea sub perna, pentru a aduce noroc in dragoste. In traditiile pagane, inamicii care se intalneau sub un vasc trebuiau sa puna armele jos si sa pastreze un armistitiu pana in ziua urmatoare.


Sursa foto: orbans.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea