- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina
Baci de dama
Sursa foto: xaluan.com
Ingrediente:
- 200g crema de ciocolata
- 480g faina
- 400g zahar pudra
- 400g alune de padure decojite si pisate
- 400g unt
- 2 galbenusuri
- 1 ou
- un praf de sare
Cum se prepara:
Intr-un bol incapator amesteca alunele, faina, zaharul si sarea. Peste acestea adauga untul si ouale si framanta bine pana obtii un aluat omogen. Formeaza o bila din aluatul obtinut si inveleste-o in folie alimentara. Lasa aluatul la frigider timp de 10-12 ore.
Formeaza apoi 96 de bilute egale si asaza-le intr-o tava de copt tapetata cu hartie speciala. Ai grija ca acestea sa stea la distanta una de alta, deoarece cresc si se vor lipi. Coace bilutele la cuptorul preincalzit la 140oC timp de 18 minute.
Cand s-au copt lasa-le sa se raceasca pe hartie, fara a incerca sa le indepartezi.
Cand fursecurile obtinute s-au racit, unde jumatate din acestea cu nutell si lipeste cealalta jumatate peste ele.
Sursa foto principala: pixabay.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina