Retete de Craciun

#decoratiuni cake pops #cake pops #retete craciun #retete

6 idei de decorare a traditionalelor cake pops pentru Craciun

Aromele Craciunului sunt incofundabile, mai ales atunci cand vine vorba de dulciurile pe care toata lumea le devoreaza in aceasta perioada. Cei mai fericiti in aceasta privinta si cei mai rasfatati raman totusi copiii. Traditionalele cake pops pot fi cea mai buna varianta pentru a-i indulci pe cei mai mici invitati. Faimoasele bomboane pe bat iubite de toata lumea pot fi preparate cu usurinta acasa, cu ingrediente naturale, cu zahar mai putin – daca cei mici au anumite restrictii, si mai ales pot fi decorate dupa bunul plac. Cake popsurile sunt delicioase si de efect, dar si practice mai ales daca organizezi o petrecere, pentru ca pot fi usor mancate de catre cei mici, care intre timp mai au si alte preocupari, cum ar fi sa se joace, sa danseze sau sa desfaca cadourile primite de la Mos Craciun. Iata cateva idei de decorare pentru traditionalele cake pops pentru Craciun

Rudolf

Cake popsurile in forma de Rudolf cu nas rosu se fac foarte simplu. Rudolf este facut din blat de ciocolata si ganache de ciocolata. Popsurile sunt apoi scufundate in ciocolata cu lapte topita si decorate cu pretzels, bomboane M&M din care este confectionat nasul rosu si bomboane mici pentru ochi.

Om de zapada

Oamenii de zapada simpatici sunt facuti din blat de scortisoara si crema de vanilie. Apoi, popsurile sunt invelite in ciocolata alba topita si scufundate in bomboane mici pentru a face un fes. Motul de la fes este facut din bomboane colorate M&M. Nasul omului de zapada este facut din martipan portocaliu, iar pentru ochi se folosesc tot niste bomboane mici.

Globuri de Craciun

Pentru globurile de Craciun se foloseste blat de scortisoara care este scufundat apoi in ciocolata alba care a fost colorata in rosu. Decoratiunule de pe globuri se pot face din martipan si bomboane mici, albe, iar partea de sus a globului este realizata tot din martipan, de aceasta data auriu.

Brazi de Craciun

Decupeaza blatul in triunghiuri si pune cate un bat de acadea in fiecare. Scufunda apoi fiecare bradut intr-un ameste verde din bomboane topite. Cat stratul de deasupra este inca moale, formeaza cu o scobitoare ramurile brazilor. Decoreaza bradutii cu ornamente colorate din bomboane.

Sosete de Craciun

Decupeaza blatul in forma de sosete, cu ajutorul formelor speciale de decupat fursecuri. Prepara din bomboane colorate amestecul in care vei scufunda apoi sosetele, pe rand. Pentru mansetele sosetelor care imita blanita alba, prepara glazura alba, in care vei scufunda apoi fiecare soseta, dar doar cu partea de sus.

Cadouri de Craciun

Decupeaza din blatul de prajitura cateva cuburi. Prepara apoi glazura alba in care vei scufunda, pe rand, fiecare pops. Cat timp stratul de deasupra este inca umed, pune doua bomboane in forma de inimioare astfel incat varfurile lor sa fie lipite si in acest fel vei forma funda cadoului. Cu colorant rosu cu unt de cacao si o pensula extrem de subtire picteaza la final panglicile care leaga cadoul.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.