Retete de Craciun

#preparate revelion #preparate Craciun #accesorii bucatarie #bucatarie #revelion #craciun #gatit #ustensile bucatarie

Accesorii bucatarie de care ai nevoie pentru sarbatori fara griji

Au mai ramas doar cateva zile pana la  Craciun. Apoi, imediat, urmeaza Revelionul. Si inainte de Craciun, dar si inainte de Revelion, romanii petrec ore, daca nu zile, in sir in bucatarie pentru prepararea mancarurilor traditionale.

Aperitive, sarmale, carnati, cozonaci si o multime de alte prajituri ne vor imbia simturile, insa prepararea acestora nu este deloc simpla. Este nevoie de timp, unelte speciale si de cele mai bune inrediente pentru ca retetele sa iasa asa cum iti doresti.

Accesorii bucatarie care iti vor usura munca

Pentru a-ti usura munca de sarbatori si pentru a impresiona invitatii cu cele mai aspectuase si gustoase preparate, ai nevoie de cateva accesorii bucatarie importante.

Printe accesoriile de bucatarie care sunt indispensabile in aceasta perioada, se numara aparatuld e facut sarmale. Este un aparat cu ajutorul caruia poti impaturi sarmalele perfecte, astfel incat toate sa aiba aceeasi marime. In plus, procesul de impaturire dureaza mult mai putin cu ajutorul acestui aparat, decat in mod clasic, cu mana.

Pe lista celor mai utile accesorii in bucatarie se numara si masina de tocat carne. Acest aparat este tot mai cautat in ultimii ani, deoarece tot mai multe persoane prefera sa cumpere bucati de carne pe care sa le toace acasa, pentru a fi siguri ca pun ingrediente de calitate pe masa. Iar pentru ca de pe masa de Craciun nu pot lipsi carnatii, iar cei mai gustosi sunt cei preparati in casa, este important sa ai o masina de facut curnati.

Accesorii utile pentru deserturi

Printre cele mai cautate accesorii pentru bucatarie se numara ustensilele pentru facut prajituri. De la traditionalele forme pentru cozonaci, la ustensile de bucatarie pentru prepararea fursecurilor, si tavi cu diverse forme pentru alte prajituri sau torturi, toate sunt deosebit de utile in bucatarie pe tot parcursul anului, dar in special in preajma sarbatorilor.

Iar daca vrei sa-ti impresionezi musafirii cu cele mai frumoase si gustoase preajituri, un aparat pentru facut nuci nu trebuie sa-ti lipseasca. Pe lana acesta, adauga pe lista si un kit pentru fursecuri, cu ajutorul caruia sa obtii forme diverse, dar si forme de taiat turta dulce, biscuitii de casa sau alte aluaturi astfel incat sa fie cat mai aspectuase si atractive, mai ales pentru cei mici. Poti folosi fie forme specifice sarbatorilor de iarna, fie forme clasice (inimioare, stelute, floriccele, etc).

Pe langa acestea, vei mai avea nevoie si de accesorii de depozitare, astfel incat preparatele tale sa-si pastrezze prospetimea pentru o perioada mai mare de timp.

De unde poti achizitiona accesorii de bucatarie ieftine

Din fericire, chiar daca lista pare interminabila si lunga, poti cumpara accesorii bucatarie ieftine, si fara efort. Nu trebuie sa pierzi timpul prin magazine, ci doar sa verifici site-urile de reduceri si sa comanzi produsele dorite si acestea iti vor fi livrate chiar la usa casei tale. Totul cu doar cateva clickuri astfel incat sa economisesti timp esential.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea