Retete de Craciun

#cozonac #retete cozonac #cozonac rosenkranz

Cozonac rosenkranz

Cozonacul rosenkranz este delicios si usor de preparat. Cu un aspect festiv, este ideal pentru masa de sarbatoare.


Ingrediente pentru cozonacul rosenkranz

  • 400 grame faina
  • 2 oua
  • 30 grame zahar vanilinat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • 100 ml lapte
  • 25 grame drojdie proaspata
  • 130 grame unt
  • 220 grame zahar
  • 200 grame nuca macinata
  • scortisoara
  • cuisoare
  • anason


Cum se prepara cozonacul rosenkranz

Intr-o cratita in care vei aseza cozonacul, caramelizeaza 100 de grame de zahar si tapeteaza peretii vasului cu zaharul ars. Intr-un bol, amesteca faina cu ouale, sarea si aromele. In alt bol, amesteca drojdia cu lapte si 30 de grame de zahar si toarna peste faina.

Framanta apoi bine, timp de 15 - 20 de minute, pana obtii un aluat elastic. Intinde apoi o foaie. Intr-un bol, amesteca zaharul cu untul si intinde compozitia peste foaia de aluat.

Amesteca nuca cu condimente si presara peste crema de unt. Ruleaza si taie apoi in 6 bucati. Asaza rulourile in tava tapetata cu zahar ars si lasa aluatul la crescut timp de o ora.

Da apoi tava la cuptor pentru 50 de minute. Cand este gata, cozonacul se rastoarna pe un platou.


Cum se serveste cozonacul rosenkranz

Cozonacul rosenkranz se serveste la masa de sarbatoare, alaturi de un pahar de vin rosu.

Sursa foto: retete.bucatarmaniac.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului