Retete de Craciun

#Craciun exotic #trufe cu ciocolata si rom #trufe jamaicane #Lorraine Pascal #trufe #bucatari celebri

Gateste cu Lorraine Pascal! Trufe jamaicane cu ciocolata si rom, cele mai simple delicatese pentru un Craciun exotic

Lista cu bunatati pentru masa de Craciun este inca deschisa? Umbla putin la meniul cu deserturi si strecoara in el delicioasele trufe jamaicane cu ciocolata si rom! Cheful britanic Lorraine Pascal te invata sa transformi cateva ingrediente banale in cele mai savuroase si rafinate delicatese pentru masa de sarbatori, fara a pierde prea mult timp in bucatarie!

Trufe jamaicane cu ciocolata si rom

Ingrediente:

  • 250 ml smantana lichida
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 200 g ciocolata neagra, tocata marunt
  • 25 g unt nesarat
  • 2-3 linguri rom negru
  • 5 linguri de pudra de cacao

Mod de preparare:

Incalzeste smantana intr-o craticioara mica. Opreste focul inainte sa inceapa sa fiarba.

Separat, amesteca ciocolata neagra si ciocolata cu intr-o alta craticioara si topeste-le la bain marie sau in cuptorul cu microunde. Incorporeaza smantana, untul si adauga rom, dupa gust. Lasa amestecul sa se raceasca, la temperatura camerei, apoi la frigider, timp de cel putin patru ore sau peste noapte.

Asaza o hartie de copt intr-o tava si pune pudra de cacao pe o farfurie. Pudreaza-ti palmele cu cacao si incepe sa formezi trufele din aluatul de ciocolata racit si intarit. Nu tine prea mult compozitia intre palme, intrucat se va topi. Tavaleste mingiutele formate prin cacao si asaza-le pe un platou. Ar trebui sa iti iasa cam 40 de trufe. Baga-le la frigider, timp de 30 de minute, inainte de a le servi.

Cine este Lorraine Pascal?

Lorraine Pascale este unul dintre cei mai in voga si indragiti bucatari britanici. Fost model de profesie, Lorraine a renuntat la viata in modelling pentru a se dedica unei pasiuni care a devenit rapid si o profesie foarte draga ei: gatitul! Cu o bogata experienta in cele mai faimoase restaurante din Regat, cu peste un milion de carti de bucate vandute doar in Marea Britanie, dar si gazda a mai multor emisiuni culinare de mare succes - Baking Made Easy, Home Cooking Made Easy - Pascale a devenit rapid celebra pentru naturaletea cu care gateste si ne ajuta sa descoperim cele mai ascunse taine ale gatitului acasa.

Sursa foto: galleryhip.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea