Retete de Craciun

# retete sarbatori # meniu sarbatori #aperitive #masa de sarbatori

Idei de retete pentru meniurile de sarbatori

De sarbatori ai o multime de mancaruri de pregatit in bucatarie. Mesele de sarbatori pot fi planificate in stil traditional sau international, dupa plac. Daca ai nevoie de putina inspiratie, iata in continuare cateva idei pentru mesele din zilele de Craciun si Revelion.

 

Retete de aperitive pentru masa de sarbatori


Pregateste platouri cu preparate reci, precum branza, salam, sunca. Adauga masline, ceapa verde, ardei gras si rosii cherry. Nu uita de preparatele din carne de porc: caltabos, toba, lebar etc. Adauga apoi un castronas cu salata de vinete si unul cu salata de icre.

Mai poti face diverse preparate umplute, precum ouale umplute facute cu hrean sau rosiile umplute, pe baza de ciuperci.

Pentru aperitive elegante si usor de facut, alege clatitele cu somon si branza. Acestea sunt un fel de mancare usor si cremos, foarte potrivit pentru a fi servit la inceputul mesei. Pregateste aceste gustari la meniurile de sarbatori pe baza de peste.
 

Feluri principale pentru masa de sarbatori


Pe masa de sarbatori trebuie sa existe neaparat sarmalele in foi de vita. Acestea pot fi facute din carne de porc sau dintr-un amestec de carne de porc cu vita. Foloseste carne slaba, fara grasime, pentru ca mancarea sa fie usor de digerat. Serveste sarmalele cu mamaliga calda si cu smantana . Daca vrei sa-ti impresionezi musafirii, invata cum se fac Cele mai bune sarmale.

In cazul in care iti doresti un fel principal simplu, opteaza pentru o friptura de pui. Toata lumea mananca pui, asa ca nu poti da gres cu un astfel de preparat. Vinul si ciupercile ii dau o aroma deosebita acestui fel de mancare.

Friptura de porc este nelipsita de pe masa de sarbatori. Incearca o reteta de cotlete de porc cu mere si scortisoara, faorte potrivita pentru mesele festive de sarbatori. Poti face acest preparat cand ai invitati la masa, de Craciun sau de Revelion.

Un alt tip de friptura care se potriveste pentru un astfel de eveniment este cea de vita. Carnea de vita merge foarte bine cu sosurile din fructe de padure si realizeaza impreuna un preparat aparte, elegant si parfumat. Incearca o reteta de friptura de vita cu sos de coacaze.
 

Deserturi pentru masa de sarbatori


Fa un cheesecake de sarbatori decorat in alb, rosu si verde. Aceasta prajitura cremoasa si usoara va fi pe gustul copiilor si adultilor.

Fa un cozonac de Craciun. Poti face un cozonac cu rahat , gustos si aromat. Daca vrei sa pregatesti o prajitura, incearca o reteta internationala de prajituri belgiene de Craciun sau niste bomboane cu jeleu date prin zahar brun.

Celor mici le poti face o surpriza pregatindu-le acadele mentolate [[//retete.acasa.ro/deserturi-39/acadele-mentolate-de-craciun-161329.html]] facute in casa. Pune aceste acadele intr-o galetusa de jucarie sau ambaleaza-le frumos in celofan.
 

Bauturi pentru masa de sarbatori


Una dintre cele mai potrivite bauturi pentru mesele de sarbatori este cea pe baza de sampanie. Fa un cocktail de sampanie in stil frantuzesc. Este o bautura eleganta, destinata celor mari, foarte buna pentru Revelion.

Foloseste fructele de padure in bauturi. Incearca o reteta inedita de cocktail de sampanie cu mure si brandy.

Sursa foto: brianmaines.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare