Ingrediente pentru turta dulce
- 5 oua
- 750 g faina
- 600 g zahar
- 5 linguri miere
- 2 linguri rase praf de copt
- 2 lingurite praf de scortisoara
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 3 lingurite zeama de lamaie
- hartie pergament
Cum se prepara turta dulce
Bate trei oua intregi impreuna cu doua galbenusuri si cu 400 de grame de zahar. Adauga mierea, scortisoara, ghimbirul si faina in care ai amestecat praful de copt. Intinde o foaie groasa de aproximativ 5 milimetri si tai-o in diferite forme specifice Craciunului: stelute, braduti sau clopotei. Pune intr-o tava hartie de copt si abia apoi aseaza-le. Se coc aproximativ 15 minute la foc potrivit.
Intre timp, prepara glazura din doua albusuri batute spuma in care amesteca 200 de grame de zahar pudra si zeama de lamaie. Mixeaza bine pana cand albusurile capata o consistenta cremoasa. Intinde cu o pensula glazura pe fiecare figurina in parte sau cu un cornet orneaza bucatelele de turta dulce. Mai lasa in cuptorul stins inca 10-20 de minute pana ce se intareste glazura.
Cum se serveste turta dulce
Turta dulce e un desert care merge de minune alaturi de o cana cu vin fiert.
Sursa foto: mobiles24.com