Retete de Craciun

#tarta #ciocolata #masa craciun

RETETA. Tarta de ciocolata cu portocala

De pe masa de Craciun nu poate lipsi desertul. Pe langa nelipsitul cozonac, vrei sa ai si un dulce care sa fie in ton cu atmosfera de sarbatoare.

Si cea mai potrivita ar fi o tarta de ciocolata cu portcala si alune. Nu este greu de facut si este foarte buna.

Ingrediente pentru blat:

- 230 grame faina

- 20 grame cacao

- 110 grame unt 80% grasime

- un varf de cutit de sare

- o lingurita de zahar pudra

- 1 ou.

Ingredinete pentru crema:

- 100 grame ciocolata amaruie 70%

- 100 grame ciocolata cu lapte

- o jumatate lingurita esenta vanilie

- coaja de la o portocala

- sucul de la o jumatate de portocala sau de la una intreaga

- 200 ml frisca lichida 30% grasime

Mod de preparare:

Pasul 1

Amesteci faina cu cacao, sare, zaharul pudra, dupa care adaugi untul taiat bucatele. Acesta se incorporeza cu mana pana cand compozitia devine sfarmicioasa. Apoi oul si amesteci bine. Amestecul se pune pe blatul de lucru presarat cu faina si formezi o bila, dupa care cu podul palmei se apasa tare de la un capat la celalalt pentru a te asigura ca untul se incorporeaza perfect. La final, aluatul rezultat il invelesti in hartie de copt si il pui la frigider pentru 30 de minute.

Pasul 2

Dupa cele 30 minute, scoti aluatul si il intinzi cu ajutorul unui sucitor, dar sa nu fie mai subtire de 5 mm. Cu ajutorul sucitorului pui aluatul intr-o forma de tarta. Daca aluatul se rupe nu te panica, acesta se poate corecta direct in forma de tarta, care se pune inca 10 minute la frigider.

Pasul 3

Consta in coacerea aluatului si pentru asta trebuie sa preinclzit cuptorul la 180 grade celsius. Cu ajutorul unei furculite intepi aluatul in mai multe locuri si se da la cuptor pentru 20-25 minute.

Pasul 4

Intr-o oala mica pui frisca lichida si o lasi la foc mic pana aceasta incepe sa faca bule de fierbere pe margine. Apoi adaugi ciocolata taiata bucatele si amestesteci pana cand aceasta se incorporeaza total si devine o crema lucioasa. La final pui esenta de vanilie, coaja de portocala, sucul de portocala si amesteci bine. Dupa ce se coace, aluatul trebuie racit si apoi se toarma compozitia in el, iar apoi tarta va merge la frigider pentru un minim de 2 ore.

Pasul 5

Urmeaza decorarea tartei, cu frisca, coaja de portocala si putina menta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare