Retete de Craciun

#desert Craciun #retete craciun #craciun #trufe #trufe ciocolata

Trufele de ciocolata, desertul perfect pentru petrecerea de Craciun

Vrei sa iti intampini musafirii cu un desert usor de preparat, dar si foarte gustos? Incearca o reteta simpla de trufe de ciocolata, decorate in culorile Craciunului.

Ingrediente pentru trufele de ciocolata

  • 400g ciocolata
  • 200ml frisca lichida
  • 60g unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • o fiola esenta de rom
  • un praf de sare

pentru decor:

  • cacao
  • pudra de zmeura
  • fistic
  • fulgi de cocos

Cum se prepara trufele de ciocolata

Intr-o cratita pentru sosuri, adauga untul, frisca lichida si sarea si pune-le pe foc. Cand untul s-a topit Rupe ciocolata bucati micute si pune-le intr-un castron. Toarna compozitia de frisca si unt, fierbinte, peste ciocolata. Amesteca bine pana cand acesata se topeste. Adauga apoi coaja de portocala si esenta de rom. Acopera vasul cu o folie alimentara si lasa-l la rece timp de aproximativ doua ore.

Intre timp, pe farfurii diferite adauga pudra de zmeura, nuca de cocos, cacaoa si fisticul taiat marunt.

Formeaza bile de marime egala din compozitia creata anterior si trece-le prin cele patru glazuri, astfel incat sa obtii un numar aproximativ egal de trufe cu fiecare glazura.

Pune fiecare trufa intr-o hartie pentru bomboane si asaza-le pe o tava. Patreaza-le la frigider pana in momentul servirii.

Sursa foto: chelseawinter.co.nz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului