Sanatosi de Sarbatori

#perioada stres #stres cadouri #stres sarbatori #rude #stres

4 situatii stresante de Sarbatori si cum sa le depasesti cu succes

De la teama de a nu te ingrasa, pana la cea de a-i intalni rudele si trecand prin tristetea de a fi singura, iata doar cateva dintre situatiile stresante care iti pot distruge sanatatea in timpul Sarbatorilor. Le poti depasi cu succes daca urmezi cateva sfaturi.

Problema cadourilor

Ai inceput sa te gandesti la cadourile pentru cei dragi inca de la mijlocul lui noiembre pentru ca ai vrea sa multumesti pe toata lumea, dar cu toate acestea nu iti permiti sa le faci tuturor cate o mica bucurie. E frustrant, mai ales ca ai intentii foarte bune.

Ai doua variante: fie faci cadouri pur simbolice, pot fi piese handmade sau, de ce nu, o cutie cu prajituri de casa, asadar daruri mult mai ieftine, fie prietenilor apropiati le marturisesti cu sinceritate ca anul acesta preferi sa iti limitezi cheltuielile. Vor intelege si vei scapa de stresul care poate sa iti dea la propriu dureri de cap si stare de rau.

Problema singuratatii

Craciunul este, prin definitie, o sarbatoare a dragostei, iar sentimentul de singuratate este amplificat in aceasta perioada. Lipsa unui partener se va agrava foarte mult mai ales la vederea cuplurilor fericite, care se distreaza la petreceri si poti ajunge la depresie.

Poate ca nu e chiar frumos, dar gandeste-te ca in spatele zambetului si a fericirii de pe chipul lor se poate ascunde ranchiuna, tradare sau falsitate! Poate fi o strategie pentru a lupta cu deprimarea.

O solutie ar fi sa fugi intr-o excursie de doua-trei zile in strainatate. Viziteaza un loc pe care nu l-ai mai vazut, plimba-te mult, saluta pe toata lumea. Lor nu trebuie sa le dai nicio explicatie.

Problema rudelor

Rudele sunt probabil cel mai mare stres de Craciun. Nu neaparat ca trebuie sa zambesti politicos atunci cand stai la masa cu rudele lui, ci mai ales disconfortul provocat de raspunsurile pe care trebuie sa le dai la intrebari incomode sau tendentioase. Psihologii spun ca cel mai bine e sa parasesti livingul timp de 5 minute, poti merge in baie, spre exemplu, si sa pui la cale un plan B. Poate fi o poveste inventata care sa le inchida gura. Ii vei linisti intr-o secunda, chiar daca de Craciun nu e bine sa umbli cu minciunele.

Problema bilantului de la final de an

Nu e obligatoriu ca la final de an sa asterni pe hartie ce a fost bine si ce nu. Te poti alege cu adevarate migrene si frustrari. Pana la urma, chiar daca ceva a mers rau, aminteste-ti ca experientele negative sunt menite mai degraba sa te intareasca.

Sursa foto: advanticablog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea