Sanatosi de Sarbatori

#probleme de sanatate #stres #miscare #calatorii #alimentatie #sarbatori

7 ponturi pentru sarbatori fara probleme de sanatate

Ai cumparat toate cadourile pentru cei dragi, ai pregatit casa de sarbatoare si ai planificat meniul pentru masa festiva? Cum stai insa cu sanatatea? Chiar daca sarbatorile de iarna reprezinta un moment de bucurie, stresul si oboseala isi pun amprenta asupra formei tale fizice. Afla mai jos cum sa te bucuri de sarbatori fericite si sanatoase!

1 Spala-te frecvent pe maini

In perioada sarbatorilor de iarna, este foarte important sa iti pastrezi mainile curate. Manevrarea diverselor alimente in stare cruda sau a cadourilor primite de la numeroase persoane te expun riscului de a contacta germeni. Astfel, este indicat sa iti speli mainile cat mai des, cu apa calda si sapun.

2 Imbraca-te gros

Temperaturile scazute sunt responsabile pentru o serie de probleme de sanatate, in special in randul copiilor si batranilor. Astfel, atunci cand petreci mult timp afara, in frig, este indicat sa porti mai multe straturi de haine, sa eviti umezeala si sa iti protejezi bine picioarele si mainile. Nu uita de caciula, fular si manusi!

3 Evita stresul

Sarbatorile de iarna nu trebuie sa reprezinte o sursa de stres si oboseala. Nu uita sa ai mai multa grija de tine, sa te relaxezi si sa soliciti ajutor pentru treburile de acasa, astfel incat sa ai si cate un ragaz de destindere.

4 Fa mai multa miscare

Daca in mod normal ai un stil de viata echilibrat, bazat pe o alimentatie sanatoasa si multa miscare, nu incerca sa schimbi ceva in perioada sarbatorilor de iarna. Miscarea reduce stresul din timpul sarbatorilor de iarna, iti completeaza rezervele de energie si te ajuta sa arzi rapid caloriile pe care le consumi la mesele bogate de Craciun si de Revelion.

De asemenea, de sarbatori te poti implica in mai multe activitati care presupun multa miscare, precum dansul sau patinajul. Dupa masa de Craciun, poti sa faci o scurta plimbare prin cartier, sa admiri decoratiunile de sarbatoare sau sa construiesti un om de zapada.

5 Ai grija la accidente

Accidentele se pot intampla oricand in perioada sarbatorilor de iarna. Cazaturile si alunecarile sau incendiile provocate de instalatiile de brad sunt printre cele mai frecvente incidente din sezonul sarbatorilor de iarna.

Astfel, este indicat sa verifici prizele si toate instalatiile electrice inainte de a le folosi. In plus, ai grija la lumanarile decorative si deplaseaza-te cu prudenta pe suprafetele alunecoase.

6 Calatoreste in siguranta

Daca planuiesti sa pleci cu masina de sarbatori, organizeaza-ti calatoria responsabil. Nu consuma alcool la volan, poarta centura de siguranta si adapteaza viteza la conditiile meteo. In plus, urmareste prognoza meteo si daca in zona in care vrei sa ajungi se anunta fenomene extreme, cel mai bine este sa iti amani calatoria.
De asemenea, nu uita sa ai in masina trusa medicala, paturi, lopata, lanterna si alimente.

7 Ai grija la excesele alimentare

Cu moderatie, te poti bucura de toate bunatatile de pe masa de sarbatori. Limiteaza consumul de alcool si alimente grase si asaza la masa festiva si sucuri naturale de fructe, salate, fructe si legume proaspete. In plus, poti inlocui carnea grea de porc cu preparatele din carnea de pui, curcan sau peste, pentru o digestie optima!

Sursa foto: westchesterhealthandlife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea