Sanatosi de Sarbatori

#bomba calorica #craciun #panettone

Bomba calorica de Craciun! O consumi fara sa stii

Panettone, cozonacul italian, este unul dintre cele mai apreciate deserturi de Craciun. Despre cozonacul creat de italieni se spune ca este si cel mai exportat produs in toata lumea.  

 

Expresia dialectala „pan de Toni”, vine de la painea lui Toni, seful bucatar de la curte. De asemenea, intr-un dictionar milanez-italian, aparut in secolul al XVII-lea, panettone este definit ca un desert facut din faina, drojdie, oua, zahar si stafide si este decorat cu migdale.

Insa, pe cat este de bun un panettone pe atat de caloric. Consumul in exces este periculos mai ales pentru cei care se lupta cu kilogramele in plus. Este produsul de patiserie cu cele mai mari multe calorii, fiind preparat cu unt, din belsug, zahar, creme, ciocolata precum si fructe confiate.

Un panettone simplu are in jur de 350 de calorii pe suta de grame, in timp ce varietatile umplute au pana la 700-800 de calorii pe suta de grame.  Prin urmare, daca consumi panettone la masa de Craciun, ai mare grija la cantitate si la ce alteceva consumi inainte de acesta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare