Sanatosi de Sarbatori

# sanatosi de sarbatori #sarbatori #revelion #craciun #boli #sanatate

Ce sa faci pentru a nu te imbolnavi de Sarbatori

Sarbatorile sunt o provocare pentru multi dintre romani. Una dintre cele mai dificile sarcini este de a te pastra in cea mai buna forma. Abuzul de mancare, bautura, lipsa de miscare, de odihna sunt doar cativa dintre factorii care te fac sa te simti rau, si chiar provoaca adevarate drame pentru organism. In randurile urmatoare ne-am propus sa iti dezvaluim cateva trucuri care sa te ajute sa te simti bine cu tine insati de sarbatori. 

 

Fiecare zi este un nou inceput

Este foarte usor ca de sarbatori sa te dezlantui cand vine vorba de mancare si de bautura. Lasi deoparte dieta, modul de viata sanatos, mananci si bei mai mult decat de obicei. Sentimentul de vina apare abia in ianuarie, cand kilogramele se acumuleaza si organismul incepe sa dea semne evidente de oboseala. Ce zici daca in acest an tratezi fiecare zi ca un nou inceput? Daca in ziua precedenta ai exagerat, nu face acelasi lucru si in ziua urmatoare. Nu lasa ca mesele copioasa sa devina rutina. Nu te concentra doar asupra mancarii si a bauturii, si ocupa-ti timpul cu alte activitati. Totusi este indicat ca in aceasta perioada sa nu sari peste nicio masa, altfel sentimentul de foame va fi greu de stapanit cand te vei gasi in preajma meselor intinse.

Nu te lasa tentata de regulile de sarbatoare

Cei mai multi au impresia ca de sarbatori poti le este permis orice, cand vine vorba de mancare si bautura. De aici pornesc si problemele! Indigestiile, abuzul, balonarile si celelalte probleme de tranzit sunt cauzate tocmai de aceasta premisa. Asocierile incorecte si abuzul alimentar sunt cauzele principale pentru indigestie, balonare, colite si crize biliare. De fapt sunt efectele principale ale premiselor conform carora de sarbatori poti manca orice, fara limite!

Sarbatorile inseamna echilibru, nu desfranare

Perioada de dinaintea sarbatorilor inseamna post, smerenie si restrictii alimentare. De aceea cei mai romanii considera ca eforturile trebuie rasplatite cu multa mancare si multa bautura. Obiceiul de a te purta de la o masa la alta, cu pauze prelungite petrecute pe canapea, in fata televizorului este unul dezastruos pentru sanatatea fizica si psihica. Nu vei reusi sa fii satisfacut, ci vei pica intr-o rutina obositoare care iti va produce anxietate! Pastreaza echilibrul cu care esti obisnuita in aceasta perioada, nu exagera nici de dragul mamei, nici sa ii faci placerea bunicii! 

Nu uita de miscare!

Miscarea este esentiala pentru a-ti mentine starea de sanatate optima. Chiar daca temperaturile nu sunt cele mai prietenoase nu ezita sa iesi din casa si sa te bucuri de o plimbare lunga! Parcul din colt, aleea impadurita de la capatul strazii sau nisipul fin al plajei pot fi locurile care iti vor produce stare de bine si amintiri frumoase in acest an.

Tine minte daca vrei sa te simti frumoasa si sanatoasa si in perioada sarbatorilor, fii tu insati si nu iti schimba obiceiurile care te fac sa te simti bine! Nu uita, evita aglomeratiile, daca mancarea nu iti produce disconfort, virozele sezoniere raspandite in mall-uri si alte locuri suprasolicitate te pot imbolnavi!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului