Sanatosi de Sarbatori

#sarbatori de iarna #probleme de sanatate # afectiuni cardiace # accidente casnice

Cele mai frecvente probleme din perioada sarbatorilor de iarna

Agitatia, aglomeratia si stresul din perioada sarbatorilor de iarna pot duce la accidente fatale. Ai grija la consumul de alimente si alcool, condu cu prudenta si ai grija de instalatiile electrice de Craciun din casa.

 

Inecare cu mancare


Inecarea cu mancare este o problema serioasa, care afecteaza anual mii de persoane, in special in perioada sarbatorilor. Este astfel indicat sa mananci cu moderatie, sa mesteci bine alimentele inainte de a le inghiti. Pentru a evita inecarea cu mancare, consuma alimentele in muscaturi mici, mesteca incet si evita sa faci si alte lucruri atunci cand mananci.

Ai grija la alimente precum hotdog, struguri, bomboane, nuci, fructe si legume tari, care cresc riscul de inecare.
 

Intoxicarea cu substante toxice


Pastreaza intr-un loc sigur vascul sau alte plante specifice sarbatorilor de iarna, in special daca in casa sunt copii si animale.

Foarte multe plante sunt toxice, inclusiv conurile de brad. Este astfel indicat sa te asiguri ca nimeni nu va inghiti astfel de plante. De asemenea, agata vascul in locuri sigure si ai grija ca bobitele de vasc sa nu cada acolo unde sunt copiii.
 

Afectiunile cardiace


Sezonul sarbatorilor de iarna este cel periculos pentru persoanele care au probleme cardiace . Chiar ziua de Craciun poate fi una fatala pentru multe persoane. De sarbatori, exista mai multe motive pentru care atacurile de inima sunt mai frecvente: stresul, mesele bogate in grasimi, saruri si zaharuri.

Ignorarea unor simptome precum durerile in piept de teama de a nu distruge atmosfera festiva si uitarea administrarii medicamentelor sunt alte motive pentru care persoane cu risc crescut ajung de Craciun in camerele de urgenta ale spitalelor.

Este astfel indicat sa nu uiti de medicamente, sa fii atent la simptome si sa consumi alimente si alcool cu moderatie.
 

Incendii cu bradul de Craciun


In fiecare an, incediile produse de instalatiile de Craciun si luminitele decorative fac numeroase victime si pagube materiale . Este astfel indicat sa ai mare grija la bradul de Craciun si la ornamentele si instalatiile electrice pe care le folosesti. Atunci cand nu esti acasa scoate totul din priza si stinge toate lumanarile.
 

Accidente la desfacerea cadourilor de Craciun


Pe langa dezordinea pe care o lasa in urma, cadourile de Craciun sunt responsabile pentru numeroase accidente, unele grave, care ajung in camerele de urgenta ale spitalelor. Neatentia si graba sunt vinovate de aceste accidente.

De asemenea, si modul in care sunt impachetate cadourile, hartia sau plasticul din care sunt realizate pot duce la accidente grave. Este astfel indicat ca atunci cand alegi jucarii sau alte obiecte sa le cumperi pe cele care se deschid usor, fara a cauza accidente.
 

Accidente de masina


Perioada sarbatorilor de iarna este una aglomerata si in trafic, nu numai in magazine. Acum se petrec numeroase accidente grave, soldate cu pierderi de vieti omenesti. Pentru a evita accidentele rutiere este indicat sa urmezi cateva reguli.

Poarta intotdeauna centura de siguranta si instaleaza copiii in scaune speciale. Nu consuma alcool la volan, iar daca ai facut-o lasa pe altcineva sa conduca in locul tau. Fii atent la drum, nu vorbi la telefon si nu iti intoarce privirea in spatele masinii, sa vezi ce fac ceilalti pasageri.

Pastreaza o distanta de siguranta intre tine si masina din fata ta. Verifica starea tehnica a masinii inainte de a porni la un drum lung, in special la munte.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului