Sanatosi de Sarbatori

#sindromul bradului de craciun #bradul de craciun #craciun

Sindromul bradului de Craciun, boala tacuta care afecteaza tot mai multi oameni. Simptome la care sa fii atent

Stiai ca bradul de Craciun de poate imbolnavi? Sindromul bradului de Craciun nu trebuie, sub nicio circumstanta, tratat cu lejeritate. Aceasta boala poate duce la afectarea sanatatii pe termen lung, sustin medicii.

Cei mai multi brazi pe care ii gasim im piete si magazinele de specialitate, provin din plantatii speciale, fiind crescuti special pentru a fi vanduti de Craciun. Acestia sunt stropiti cu tot felul de substante chimice pentru a tine la distanta daunatorii si acarienii.

In schimb, brazii naturali, nestropiti, sunt recomandati doar celor care nu prezinta alergiii, cu conditia sa fie spalati inainte de a fi impodobiti.

Desigur, este ideal ca toti brazii naturali sa fie spalati inainte de a fi impodobiti, pentru a elimina substantele toxice de pe acestia, praful si eventuali daunatori. Cu atat mai mult, daca in casa sunt animale de companie sau copii, care sunt mult mai sensibili la alergeni.

Simptomele sindromului bradului de Craciun

Simptomele sindromului bradului de Craciun pot fi usoare sau severe, fiind diferite de la o persoana la alta. Acestea se fac resimtite in special la nivelul cailor respiratorii superioare si se manifesta prin: stranut, ochi inlacrimati, mancarimi in zona nasului, respiratie suieratoare sau chiar pierderea respiratiei.

Sindromul bradului de Craciun poate include si tuse, dureri in piept, insomnie sau stari de letargie.

Atentie! Netratat, acest sindrom poate atrage dupa sine instalarea unor boli grave precum bronsita sau pneumonia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea