Sanatosi de Sarbatori

#alcool #frig #sfaturi #sarbatori #obiceiuri nesanatoase #alimente grase

Obiceiurile de sarbatori cresc riscul de atac de cord

Sarbatorile de iarna reprezinta pentru tine un moment in care renunti la toate obiceiurile sanatoase? Renunti la mersul la sala, te rasfeti cu mancaruri grase, prajituri si multe pahare cu alcool? Afla ca astfel iti pui sanatatea in pericol si risti sa devii victima unui atac de cord. Descopera mai jos tot ce trebuie sa stii despre afectiunile cardiace!

Sarbatorile de iarna si excesele alimentare

De Craciun, suntem mult mai tentati sa consumam alimente interzise in mod obisnuit. Medicii atrag atentia ca excesul de alimente grase si alcool, asociate cu sedentarismul si stresul din perioada sarbatorilor de iarna cresc riscul atacurilor de inima si al afectiunilor cardiace. 

Cauzele afectiunilor cardiace?

Afectiunile coronariene sunt cauzate de arteroscleroza, care favorizeaza formarea depozitelor de grasime pe peretii arterelor de sange. Aceste zone ale arterelor se ingusteaza, afecteaza circulatia sangelui si favorizeaza aparitia cheagurilor si, apoi, declansarea atacurilor de inima.

Simptomele alarmante ale atacurilor de inima

De sarbatori, este important sa descoperi la timp semnele care indica o problema cardiaca. Durerile de piept, gat sau spate, ameteala, respiratia ingreunata sau tenul palid trebuie sa fie simptome care sa te trimita direct la spital. Nu astepta ca aceste simptome sa treaca de la sine, deoarece poti agrava problemele existente.

Factorii de risc pentru afectiunile cardiace

Hipertensiunea, obezitatea, nivelul ridicat de colesterol, fumatul, sedentarismul, diabetul si varsta sunt factori majori de risc pentru afectiunile cardiace. Exista insa si alti factore care declanseaza atacurile de inima, precum frigul.

Temperaturile joase cauzeaza contractarea vaselor de sange, ceea ce duce la cresterea tensiunii arteriale si face ca inima sa pompeze mai mult sange. In plus, temperaturile joase favorizeaza formarea de cheaguri de sange.

Masuri de prevenire a afectiunilor cardiace in perioada sarbatorilor de iarna

Fa o plimbare scurta. Medicii recomanda ca, dupa masa de Craciun, sa faci o plimbare impreuna cu intreaga familie. Miscarea imbunatateste nivelul grasimilor din sange si protejeaza organismul impotriva colesterolului.

Consuma alcool cu moderatie. De asemenea, alcoolul trebuie consumat cu moderatie. In plus, dupa fiecare pahar de alcool, este recomandat sa bei si unul de apa, pentru a preveni deshidratarea.

Include fructele si legumele in dieta. Este dificil sa eviti alimentele grase in perioada sarbatorilor de iarna, insa incearca sa consumi si fructe si legume proaspete. Acestea distrug depozitele de grasime si regleaza tensiunea arteriala.

Evita frigul. Incearca sa eviti expunerea la temperaturi foarte joase. Inainte de a iesi din casa, imbraca-te bine si nu uita de caciula, fular si manusi.

Relaxeaza-te. Stresul este un factor major de risc pentru afectiunile cardiace. Astfel ca este important sa te relaxezi, sa iti organizezi timpul mai bine si sa acorzi mai mult timp si lucrurilor care iti fac placere.

Sursa foto: mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului