Retete de Craciun

# retete porc # retete revelion # retete sarbatori #retete craciun

Doua retete cu carne de porc, perfecte pentru Craciun sau Revelion

Porchetta cu piure de pastarnac

Sursa foto: cooking.nytimes.com

Ingrediente:

  • 1 bucata de burta de porc cu tot cu sorici
  • 1 lingura sos Worchester
  • 1 lingura cu dulceata de ardei iute
  • 1 lingura de mustar
  • 1 lingurita de boia afumata
  • 1 lingurita ierburi uscate (rozmarin, oregano si bucuioc, in proportii egale)
  • coaja de la o lamaie
  • sare
  • pipier

Pentru piure:

  • 800 g pastarnacul
  • 1 cartof
  • 75 g unt
  • 120 ml lapte cald
  • sare

Cum se prepara:

Cresteaza cu grija soricul, fara sa patrunzi carnea. Cresteaza apoi carnea in interior, foarte putin, astfel incat condimentele sa patrunda in fibra acesteia. Presara mirodeniile peste carne, impreuna cu sarea si piperul si maseaza foarte bine. Ruleaza bucata de carne, astfel incat soriciul sa ramana in exterior. Leaga rulada cu o ata, astfel incat sa nu se desfaca.

Coace rulada la cuptorul incins la 150oC timp de cateva ore (pana cand este bine patrunsa).

Pentru a prepara piureul pune la fiert cartoful si pastarnacul curatate de coaja si taiate bucati potrivite. Cand sunt bine patrunse, stnge focul si strecoara legumele. Paseaza-le impreuna cu untul si un praf de sare, apoi adauga treptat laptele. Asezoneaza cu sare, dupa gust, daca este necesar.

  •   2017-12-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii