Bradul de Craciun este cu atat mai frumos cu cat este natural si emana parfumul sau subtil si proaspat. Cum sa faci insa ca bradul sa-si pastreze parfumul si coroana cat mai mult? Iata cateva sfaturi de la specialisti.
1. Fa-i o taietura proaspata la baza atunci cand il cumperi. Asa vei imbunatati capacitatea de absorbtie a apei. Il poti ruga pe vanzator.
2. Scutura-l bine. Alege un brad de o culoare verde sanatoasa, apoi scutura-l bine izbindu-l usor de pamant. Daca vor cadea putine ace, atunci bradul este proaspat.
3. Indeparteaza toate urmele de rasina de pe taietura. Astfel apa va fi absorbita mai bine.
4. Asigura-te ca ai pus suficienta apa. Nivelul trebuie sa fie ridicat, astfel incat sa acopere in intregime partea de jos a trunchiului. Verifica zilnic nivelul apei
5. Puneti bradul cat mai departe de sursele de caldura - soba, calorifer, calorifer electric.
Respectand aceste indicatii, bradul va tine foarte bine, chiar mai bine de trei saptamani.
Foto: hepta.ro