Retete de Craciun

#sarmale craciun #craciun #sarmale

Cum sa prepari cele mai bune sarmale pentru masa de Craciun

 

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele romanilor, mai ales in zilele de sarbatoare. Retetele au fost bine pastrate din batrani si s-au transmis din generatie in generatie. Vezi mai jos o reteta de sarmale cu care sigur ii vei impresiona pe cei care se vor aseza in jurul mesei.

Prepararea acestora dureaza aproximativ o ora si inca doua ore sunt necesare pentru gatire. Ai nevoie de: doua kilograme de varza acra, 450 de grame de carne tocata de porc si vita, 50 de grame de orez, 200 de grame de ceapa, ulei pentru prajit, 100 de grame de costita afumata, 2-3 linguri de bulion, doua foi de dafin, sare si piper.

Mai intai se curata varza de frunzele exterioare si de cotoare, apoi se aleg foile in care se va impacheta carnea. Se curata ceapa si se spala, dupa care se taie marunt. Se pune intr-o cratita la calit cu ulei si putina apa si se lasa pana devine aurie. 

Se amesteca intr-un castron ceapa prajita si racita, cu carnea, piperul, sarea si orezul, care a fost si el oparit si racit. Ulterior, se ia compozitie de marimea unei nuci, se pune pe o frunza de varza si se ruleaza cu marginile in interior. Frunzele de varza mai mici se opresc, se toaca marunt pentru a forma un strat pentru sarmale. . Intr-o cratita inalta, peste varza tocata se pun sarmalele si costita, iar deasupra un alt strat de varza tocata. Peste ele se toarna bulionul inmuiat in apa, se pun frunzele de dafin si cateva boabe de piper.  Se lasa la fiert timp de doua ore.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea